foto: AFP
"Asinis, norautas ķermeņa daļas, āda... nespēšu to aizmirst,” cilvēki stāsta par piedzīvotajām šausmām
Rīts notikuma vietā.
Pasaulē
2017. gada 23. maijs, 10:30

"Asinis, norautas ķermeņa daļas, āda... nespēšu to aizmirst,” cilvēki stāsta par piedzīvotajām šausmām

Kasjauns.lv

Pēc terorakta Arianas Grandes koncertā Mančestrā medijos parādās arvien vairāk aculiecinieku stāstu par pārdzīvoto notikuma vietā. Cilvēki stāsta par šausmām, kuras arēnā Mančestrā.

Uzausis pirmais rīts pēc šausmām Arianas Grandes koncertā

Mančestrā, kur pirmdienas rītā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā nogranda sprādziens, uzausis pirmais rīts.

gallery icon

Ariana Grande koncertā Milānā, Itālijā

Ariana Grande-Butera ir ASV aktrise, dziedātāja un dziesmu autore. Viņa sāka savu karjeru ar lomu Brodvejas teātra mūziklā "13", gūstot ...

gallery icon

"Bumba sprāga dažu centimetru attālumā no manis. Cilvēku āda un izkārnījumi bija visur, tostarp uz maniem matiem, manā somā... Tu nekad negaidi, ka var notikt kas tāds, tomēr, lūk, ir pierādījums, ka tas var notikt ar visiem."

"Tā skaņa, asinis un cilvēki, kuri neizpratnē skraidīja apkārt ar norautu āda, ķermeņa daļām, tik drīz neizdzēsīsies no manas un pārējo atmiņām," sacīja aculieciniece Ebija Mulena. 

Brīdī, kad notika sprādziens, vairāki vecāki gaidīja savus bērnus. Kāds tētis stāsta, ka sprādziens atskanējis īsi pēc tam, kad Grande pateikusi: "Atā, Mančestra!".

"Ieslēdzās gaisma, un atskanēja spēcīgi trokšņi, cilvēki sāka skriet un kliegt," viņš stāsta. 

Kāda māmiņa atminas, ka notikuma vietā redzēja asiņu klātas jaunas meitenes. 

Visi aptaujātie aculiecinieki stāsta, ka notikuma vietā valdīja milzīga panika, cilvēki skrējuši, kur vien acis rādīja, meklējot izeju. 

Sprādziens notika pirmdien plkst.22.35 (otrdien plkst.0.35 pēc Latvijas laika), kad koncerts jau beidzās, un Mančestras arēna savā tīmekļa vietnē vēsta, ka eksplozija notikusi ārpus koncertzāles, apmeklētājiem dodoties mājup.

Grande šobrīd ir apturējusi savu turneju, jo šobrīd nav spējīga uzstāties.

Pati 23 gadus vecā dziedātāja pēc notikušā sociālajos medijos paziņoja, ka ir salauzta un viņai no visas sirds ir žēl par notikušo. "Man trūkst vārdu," viņa rakstīja. 

Sprādziens Arianas Grandes koncertā Mančestrā

Sprādzienā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā Mančestrā pirmdienas vakarā gājuši bojā vismaz 19 cilvēki, bet vēl 50 ievainoti.

gallery icon