foto: REUTERS
Stokholmas teroraktā nogalināts "Spotify" izpilddirektors
41 gadus vecais Kriss Bevingtons, kurš zaudēja dzīvību teroraktā Stokholmā.
2017. gada 10. aprīlis, 12:37

Stokholmas teroraktā nogalināts "Spotify" izpilddirektors

Kasjauns.lv

Pagājušās nedēļas izskaņā notikušajā teroraktā Stokholmā dzīvību zaudējis pasaulē populārā mūzikas straumēšanas servisa "Spotify" amatpersona Kriss Bevingtons, apstiprinājis uzņēmuma dibinātājs un vadītājs Daniels Eks. 

Terorakts Stokholmas centrā

gallery icon
37

Stokholma dienu pēc traģēdijas

Neskatoties uz to, ka pēc vakardienas notikumiem Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā šorīt vēl nav atjaunosies starppilsētu transporta satiksme, situācija pilsētā ir ...

gallery icon
70

Eks šo skumjo ziņu pavēstījis sociālajā tīklā "Facebook", sakot, ka Kriss komandā darbojies piecus gadus. "Nav vārdu, lai izteiktu, cik ļoti viņa pietrūks un cik skumji mums viņu zaudēt šādā veidā," norāda Eks, piebilstot, ka Krisa kolēģi atbalstīs viņa ģimeni un tuviniekus, cik vien var. 

41 gadu vecā Lielbritānijas pilsoņa Bevingtona tēvs Džons norādīja - ģimene ir satriekta, ka pāragrā un traģiskā nāvē miris viņu dēls Kriss. "Brīnišķīgs vīrs, dēls, tēvs, brālis un draugs daudziem," saka ģimene. 

Britu mediji vēstī, ka Bevingtons Zviedrijas galvaspilsētā dzīvoja jau pēdējos 10 gadus, kur strādāja "Spotify", ieņemot globālās partnerības un biznesa attīstības direktora amatu. Viņš bija precējies ar zviedru advokāti un audzināja divus dēlus.

Uzbrucējs - uzbeks, kuru grasījās deportēt no valsts

Jau vēstīts, ka Stokholmā piektdien kādā lielveikalā, kas atrodas parasti ļaužu pilnā gājēju ielā, ietriecās kravas automašīna, nogalinot četrus cilvēkus un 15 ievainojot.

Aizdomās par pastrādāto policija aizturēja Uzbekistānas pilsoni Rahmatu Akilovu, kurš ticis meklēts, lai viņu no valsts deportētu, jo Zviedrijas varasiestādes bija noraidījušas viņa lūgumu piešķirt pastāvīgās uzturēšanās atļauju, svētdien paziņoja Zviedrijas policija.

Pēc policijas sniegtajām ziņām, Uzbekistānas pilsonis 2014.gadā iesniedzis lūgumu piešķirt viņam pastāvīgas uzturēšanās atļauju. Taču pagājušā gada jūnijā Zviedrijas Migrācijas pārvalde to nav apmierinājusi un decembrī Uzbekistānas pilsonim paziņojusi, ka viņam četru nedēļu laikā Zviedrija jāatstāj. Tomēr no viņš pazudis no varasiestāžu redzesloka, tāpēc šogad februārī policijai uzdots viņu deportēt un viņš ticis izsludināts meklēšanā.

Savukārt cits policijas pārstāvis žurnālistiem sacīja, ka "mēs zinām, ka viņš izrādīja simpātijas tādām ekstrēmistiskām organizācijām kā "Islāma valsts"".

Policija svētdien arī informēja, ka piektdienas uzbrukumā nogalinātie ir divi Zviedrijas, viens Lielbritānijas un viens Beļģijas pilsonis.

Stokholmas ielās cilvēki pulcējas saliedēšanas akcijā un piemin terorakta upurus

gallery icon
80