Pasaulē
2009. gada 21. novembris, 18:15

ASV pasts bloķē bērnu vēstules Santa Klausam

Jauns.lv

Bērni šogad nesaņems atbildes no Santa Klausa, jo ASV pasta dienests (USPS) bloķējis pasta sūtījumus uz Aļaskas mazpilsētu, kas desmitgadēm bija atbildējusi uz Ziemassvētku sūtījumiem.

Kopš 1954.gada tūkstošiem brīvprātīgo Aļaskas pilsētiņā Nortpolā (angliski "North Pole", tulkojumā "Ziemeļpols") uzturējuši dzīvu tradīciju, atbildot uz bērnu vēstulēm, kuras adresētas "Santa Klausam Ziemeļpolā".

Tagad USPS vairs nepiegādās šādi adresētas vēstules, jo pagājušajā gadā atklājās, ka viens brīvprātīgais bijis dzimumnoziedznieks.

Nortpolas mērs Dags Aisaksons nosodīja USPS soli, nodēvējot to par "tipisku Grinčam".

Viņš norādīja, ka piecas desmitgades uz vēstulēm, tostarp 150 000 pagājušajā gadā, atbildēts bez jebkādiem starpgadījumiem.

"Nortpola Aļaskā ir pazīstama kā pilsēta, kur Ziemassvētku gars dzīvo visu gadu," telekanālam CNN paziņoja Aisaksons.

USPS pavēstīja, ka tā jaunā politika ir saistīta ar privātumu, lai pasargātu mazus bērnus no viņu personīgās informācijas atklāšanas.

"Pastāvēja bažas par to, ka USPS vienkārši cilvēkiem sniedz šo informāciju un kas varētu notikt," sacīja USPS preses pārstāvis Ērnijs Fērbenkss.

Aisaksons sacīja, ka bērni joprojām var saņemt atbildi ar Nortpolas pastmarku, ja uzrāda precīzu adresi "Santa Claus House, North Pole, Alaska" vai vienkārši to adresē domei.

"Taču, ja jūs to sūtīsiet Santam Ziemeļpolā, tad Grinčs to varētu nozagt," sacīja Aisaksons.

LETA