1dienas
21stundas
42minūtes
53sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pēdējā gaitā aizvada izcilo aktrisi Ludmilu Gurčenko. FOTO
Pasaulē

Pēdējā gaitā aizvada izcilo aktrisi Ludmilu Gurčenko. FOTO

Jauns.lv

Skanot Krievijas himnai un lielgabalu salūta zalvēm, Novodevičjes kapsētā Maskavā zemes klēpī guldīta populārā Krievijas aktrise Ludmila Gurčenko, ziņo Interfax. Viņu pēdējā gaitā pavadīja tūkstošiem talanta pielūdzēju.

Pēdējā gaitā aizvada izcilo aktrisi Ludmilu Gurčen...
Tauta atvadās no leģendārās aktrises Ludmilas Gurčenko.
Tauta atvadās no leģendārās aktrises Ludmilas Gurčenko.

Atvadas no aktrises Ludmilas Gurčenko

Atvadu ceremonija vairākas stundas notika Centrālajā literātu mājā Maskavā. Lielajā zālē nebija brīvu vietu, ļaudis sēdēja uz pakāpieniem un drūzmējās pie ieejas durvīm, raksta portāls newsru.com. Pēc ceremonijas tūkstošiem mākslinieces talanta cienītāju pavadīja viņas zārku, atdodot pēdējo godu ar aplausiem un saucieniem „Bravo!”.

 „Ludmila Gurčenko bija dižens cilvēks,” Krievijas presei sacīja rakstnieks Mihails Žvaņeckis. „Viņa bija izcila aktrise, izcili izskatījas, un ir devusi milzīgu ieguldījumu mūsu kultūrā. Pēc rakstnieka teiktā, Gurčenko visu dzīvi ir pavadījuši pielūdzēju pūļi, uz viņas filmām, koncertiem un izrādēm biļetes vienmēr bija izpirktas. „Un šodien ir viņas pēdējā uzstāšanās,” neslēpjot skumjas, sacīja Žvaņeckis.

Atvadīties no slavenās aktrises bija ieradies filmas „Mehāniķa Gavrilova mīļotā sieviete” režisors Pjotrs Todorovskis, filmas „Pieci vakari” režisors Ņikita Mihalkovs un citi ievērojami Krievijas kultūras cilvēki, raksta Krievijas mediji.

Ludmila Gurčenko ļaužu atmiņā paliks ne tikai kā lieliska aktrise, bet arī estrādes dziedātāja. Pēdējo godu viņai atdeva arī populāri mūziķi – Filips Kirkorovs, Kristina Orbakaite, Maksims Galkins, Dima Bilans, Vjačeslavs Maļežiks,

No savas aktrises atvadīties bija atnācis arī krievu kinorežijas leģenda Eldars Rjazanovs. Tieši viņš pirms 56 gadiem savā debijas filmā „Karnevāla nakts” uzaicināja filmēties Ludmilu Gurčenko, un šī filma padarīja viņus abus slavenus visā bijušajā PSRS. Režisora dzīvesbiedre Emma, uzmanīgi pieturot vīru zem rokas, pieveda tuvāk Gurčenko zārkam, un viņš vairākas minūtes stāvēja blakus savai iemīļotajai aktrisei, čukstot atvadu un pateicības vārdus, raksta Itar-Tass.

Bērēs bija ieradusies arī aktrises meita Marija Koroļova. Abas ar māti nebija sazinājušās vairākus gadus. Marija sēru ceremonijā uzkavējās dažas minūtes, pienāca pie zārka un dāvāja aktrisei baltu krizantēmu pušķi.

Gurčenko atraitnis Sergejs Seņins iznesa no sēru nama dzīvesbiedres portretu melnā ietvarā, pēc tam tika nesti vainagi un aktrises daudzie apbalvojumi. Tie, kuri nebija paguvuši atvadīties, meta ziedus aktrises zārkā, un katafalks devās Novodevičjes kapsētas virzienā.

Pie kapsētas vārtiem bija sapulcējies milzīgais cilvēku pūlis, lai teiktu pēdējās ardievas izcilajai aktrisei. Pēc tam kad šķirsts ar viņas mirstīgajām atliekām bija ielaists kapā, jebkurš, kas vien vēlējās, varēja atvadīties no Ludmilas Gurčenko, noliekot ziedus un iemetot zemes sauju.  

Ludmila Gurčenko nomira 30. martā savās mājās Maskavā. 76 gadus vecajai aktrisei kļuva slikti, tika izsaukta ātrā palīdzība, taču ārsti ieradās pārdesmit minūšu par vēlu. Aktrisi glābt vairs neizdevās. Pēc sākotnējās informācijas, viņa mirusi no sirdslēkmes.

Kasjauns.lv izsaka līdzjūtību aktrises tuviniekiem un daudzajiem talanta pielūdzējiem arī Latvijā!

Kasjauns.lv / Foto: EPA/LETA