Sievietei Krievijā uzbrukušie baltie lāči vienu cilvēku nogalinājuši. VIDEO
Pasaulē
2011. gada 21. septembrī, 20:13

Sievietei Krievijā uzbrukušie baltie lāči vienu cilvēku nogalinājuši. VIDEO

Jauns.lv

Šokējošo video, kurā baltais lācis kādā ciematā Čukotkas autonomajā apgabalā uzbrucis meitenei, izplatījusi kompānija PiterTv. Kļuvis zināms, ka ciemats ir mazapdzīvots, bet agrāk tajā atradusies militārā aviobāze.

Sievietei Krievijā uzbrukušie baltie lāči vienu ci...

­

Dzīvnieki mitinājās ciemata tuvumā pamestajās „Hruščova” tipa mājās un vecā, pamestā cūku kūtī. Plēsoņas ciematā pārvietojušies grupās līdz pieciem lāčiem.

Video redzams, kā lācis uzbrūk, iespējams, iereibušajai meitenei, bet tuvumā esošie cilvēki mēģina zvēru aizbaidīt ar automašīnu skaņas signāliem un metot pudeles dzīvnieka virzienā.

Visdrīzāk tas arī palīdzējis lāci aizbaidīt un izglābt meitenes dzīvību.

Lāčus no ciemata padzīt izdevies vien septembra sākumā. Portāls Newsru.com raksta, ka no ciemata iedzīvotājiem dzirdētas vēl šausmīgākas lietas: aculiecinieki stāsta, ka vienu cilvēku lāči saplosījuši līdz nāvei un apēduši – esot pat fotogrāfijas ar apgrauztiem cilvēku kauliem.

Ir arī viens oficiāli apstiprināts lāču uzbrukuma gadījums – šā gada 19.augustā baltais lācis tajā pašā ciematā nogalinājis 32 gadus vecu vīrieti, kurš devās uz darbu katlumājā.