Pasaulē
2012. gada 4. decembris, 09:29

Interneta meklētājā "Yahoo" visvairāk meklētais vārds šogad bija "vēlēšanas"

Jauns.lv

2012.gadā interneta meklētājā "Yahoo" meklētākais notikums bija ASV prezidenta vēlēšanas, savukārt par meklētāko cilvēku kļuva televīzijas personība Kima Kardašjana, pirmdien paziņoja kompānija.

"Vēlēšanas" šogad bija meklētākais atslēgas vārds, apliecināja "Yahoo". "Meklēšanas pieprasījumos dominēja 2012.gada vēlēšanas. Tas ir neparasti, jo šī informācija tika atspoguļota ziņās un tāpēc bija pieejama. Tā bija visur, tomēr šo atslēgas vārdu cilvēki izmantoja visa gada garumā," teica kompānijas interneta tendenču analītiķe Vera Čana.

Čana norādīja, ka pēdējā desmitgadē meklētāko atslēgvārdu saraksta pirmajā vietā nonākuši tikai divi ziņās apspriesti temati - Maikla Džeksona nāve 2009.gadā un britu enerģētikas giganta BP vainas dēļ notikusī naftas noplūde 2010.gadā.

Šogad otrais meklētākais vārds bija "iPhone 5". Lai arī tehnoloģiju kompānijas "Apple" produkti bieži ir starp meklētākajiem atslēgas vārdiem, pirmoreiz tik augstā vietā iekļuvis konkrēts modelis.

Savukārt saraksta trešajā vietā iekļuva Kardašjana. Meklētāko vārdu pirmajā desmitniekā šogad iekļuvušas pavisam sešas slavenas sievietes.

Čana skaidroja, ka Kardašjanas "sliktā slava noturējusi viņu virsotnē". Par atpazīstamību viņai jāpateicas ieilgušajai šķiršanās prāvai ar amerikāņu basketbolistu Krisu Hamfriju, attiecībām ar reperi Kanji Vestu un saviem realitātes šoviem, viņa norādīja.

Meklētāko atslēgvārdu vidū iekļuvušas tādas atpazīstamas sievietes kā modele Keita Aptone, Lielbritānijas prinča Viljama sieva Keita, mirusī popdīva Vitnija Hjūstone, skandalozā aktrise Lindsija Loena un popzvaigzne Dženifera Lopesa.

Visvairāk meklētais skandāls šogad bija franču žurnāla publicētās Kembridžas hercogienes Ketrinas fotogrāfijas ar kailām krūtīm.

Savukārt septītais meklētākais atslēgas vārds bija "olimpiāde", jo daudzi sporta pasākumam un tā rezultātiem sekoja internetā.

"Yahoo" visvairāk meklēto apsēstību topā šogad dominēja popkultūra. Tajā iekļuva "The Hunger Games" ("Bada spēles") franšīze, realitātes šovu zvaigzne "Honey Boo Boo", erotiskais romāns "Fifty Shades of Grey" ("Greja piecdesmit nokrāsas"), britu puišu grupa "One Direction", Kārlijas Rejas Džepsenas lipīgais hits "Call Me Maybe" un korejiešu repera "Psy" dziesma "Gangnam Style".

LETA