Pasaulē
2013. gada 10. janvāris, 22:11

Visvairāk "Oskara" nomināciju - filmām "Linkolns" un "Pi dzīve"

Jauns.lv

Visvairāk Amerikas Kinoakadēmijas balvu "Oskars" nomināciju šogad saņēmušas Stīvena Spīlberga filma "Linkolns" ("Lincoln") un Anga Lī kinolente "Pi dzīve" ("Life of Pi") , ceturtdien paziņoja Amerikas Kinoakadēmija.

"Linkolnam" ir 12 nominācijas, bet "Pi dzīvei" - 11 nominācijas.

Abas kinolentes ir nominētas labākās filmas kategorijā, un šajā kategorijā izvirzītas arī filmas "Optimista stāsts" ("Silver Linings Playbook") and "Nožēlojamie" ("Les Miserables") kas katra nominēta astoņās kategorijās, un politiskais trilleris "Argo", kas nominēts septiņās kategorijās.

"Linkolns" pretendē uz "Oskaru" arī labākā režisora (Spīlbergs), labākā aktiera (Daniels Dejs-Lūiss) un labākais otrā plāna aktieris (Tomijs Lī Džounss) kategorijās.

Labākās filmas kategorijās nominētas arī kinolentes "Beasts of the Southern Wild," "Zero Dark Thirty," "Amour" un "Atsvabinātais Džango" ("Django Unchained").

Labākā aktiera kategorijās izvirzīti arī Hjū Džekmens ("Les Miserables"), Bredlijs Kūpers ("Silver Linings Playbook"), Hoakins Fīnikss ("The Master") un Denzels Vašingtons ("Flight").

Labākās aktrises kategorijās nominētas Džesika Česteina ("Zero Dark Thirty"), Dženifera Lourensa ("Silver Linings Playbook"), Emanuela Riva ("Amour"), Naomi Votsa ("The Impossible") un deviņus gadus vecā Kuvenzhanē Volisa ("Beasts of the Southern Wild").

Šogad "Oskarus" pasniegs 24.februārī Losandželosā.

BNS