Divām 18 gadus vecām sievietēm vīrieši Zanzibārā sejā iešļāc skābi. FOTO
Viņas ir guvušas ķīmiskus apdegumus uz sejas, krūtīm un rokām.
Pasaulē
2013. gada 8. augusts, 12:30

Divām 18 gadus vecām sievietēm vīrieši Zanzibārā sejā iešļāc skābi. FOTO

Jauns.lv

Tanzānijai piederošajā Zanzibāras salā trešdienas vakarā divām britu sievietēm tika sejā iešļākta skābe, un tas ir pirmais šāda veida uzbrukums ārzemniekiem tūristu iecienītajā Zanzibārā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Divi vīrieši uz mopēda uzšļāca skābi 18 gadus vecajām jaunietēm, kad viņas pastaigājās pa Zanzibāras pilsētas vēsturiskā centra Akmens pilsētas ielām. Viņas ir guvušas ķīmiskus apdegumus uz sejas, krūtīm un rokām.

"Policija Zanzibārā ir sākusi [uzbrucēju] meklēšanu, un mēs lūdzam sabiedrības palīdzību uzbrucēju noskaidrošanā," paziņoja policijas komisāra vietnieks Mkadams Khamiss. Uzbrukuma motīvs vēl nav zināms.

Uzbrukums britietēm, kas abas strādā Zanzibāras salā kā brīvprātīgās labdarības jomā, notika musulmaņu gavēņa mēneša ramadāna noslēgumā, kad islāmticīgie sāka svinēt ramadāna noslēguma svētkus "Eid al-Fitr".

Cietušās tika aizvestas ar gaisa transportu uz Tanzānijas lielāko pilsētu Daresalāmu, kur ārsti konstatēja, ka viņu ievainojumi neapdraud dzīvību.

Zanzibāra ir slavena ar balto smilšu pludmalēm un vēsturiskajām ēkām Akmens pilsētā, kura ir iekļauta UNESCO pasaules mantojuma sarakstā. Galvenais ārvalstu valūtas ieņēmumu avots Zanzibārā ir tūrisms.

Zanzibārā un tās tuvumā esošajās salās iedzīvotāji lielākoties ir musulmaņi. No 1,2 miljoniem Zanzibāras arhipelāga iedzīvotāju tikai apmēram 3% ir kristieši.

Zanzibārā pērn novembrī notika skābes uzbrukums kādam musulmaņu garīdzniekam. Februārī tur tika nošauts katoļu priesteris, bet pērn decembrī cits priesteris tika sašauts.

BNS, Foto: Bulls Press, AFP/EPA/LETA