Pasaulē
2013. gada 23. septembris, 17:11

Ķīnas bagātākais cilvēks plāno atvērt 4,3 miljardus latu vērtu kino pilsētu

Jauns.lv

Ķīnas bagātākais cilvēks, nekustamo īpašumu attīstītājs Vans Dzjanliņs pavēris priekškaru uz 50 miljardus juaņu (4,3 miljardus latu) vērtu kino pilsētu, ko viņš pats raksturo kā lielāko ieguldījumu kino un televīzijas industrijā.

Svētdien jaunā projekta atklāšanas pasākumā Cjindao pilsētā piedalījās tādas Holivudas zvaigznes kā Džons Travolta, Nikola Kidmena un Ketrina Zeta-Džonsa.

"Oriental Movie Metropolis" plānots pabeigt 2017.gadā, un tajā ietilps 20 uzņemšanas studijas, tai skaitā pasaules pirmā zemūdens studija, kā arī liels izstāžu komplekss, iepirkšanās centrs, iekštelpu atrakciju parks un septiņas viesnīcas.

""Oriental Movie Metropolis" ir milzīgs solis Ķīnas stratēģijā kļūt par globālu kultūras jomas spēlētāju," sacīja Vans, koncerna "Dalian Wanda Group" dibinātājs.

Biznesa žurnāls "Forbes" Vanu atzinis par Ķīnas bagātāko cilvēku. Viņa turība tika lēsta ap 14 miljardiem dolāru (7,3 miljardiem latu).

"Dalian Wanda Group" pieder daudzas viesnīcas, iepirkšanās un izklaides centri Ķīnā. Vans sagaida, ka šogad kompānijas ienākumi palielināsies par 30 miljardiem dolāru (15,6 miljardiem latu), bet katru nākamo gadu - par 10 miljardiem dolāru (5,2 miljardiem latu) vairāk.

"Dalian Wanda Group" kopējie aktīvi pārsniedz 49 miljardus dolāru (25,4 miljardus latu). Pērn koncerna ikgadējie ienākumi bija 23,15 miljardi dolāru (12 miljardi latu).

"Pēc diviem gadiem mūsu ikgadējie ienākumi pārsniegs 50 miljardus dolāru (26 miljardus latu)," teica Vans. "2020.gadā mūsu ienākumi būs vismaz 100 miljardi dolāru (52 miljardi latu) pat pēc ļoti konservatīvām prognozēm."

Vans cer, ka 2016.gadā viņa vadītā kompānija būs starp 20 ietekmīgākajiem spēlētājiem šajā industrijā.

LETA