Edvards Snoudens sāks strādāt kādā lielā Krievijas interneta vietnē
30 gadus vecais Snoudens vairāk kā mēnesi pavadīja Maskavas Šeremetjevas lidostā, līdz 1.augustā Krievija viņam sniedza pagaidu patvērumu, lai gan pret to asi iebilda ASV.
Pasaulē
2013. gada 31. oktobrī, 17:21

Edvards Snoudens sāks strādāt kādā lielā Krievijas interneta vietnē

Jauns.lv

Slepenās ASV izlūkošanas informācijas noplūdinātājs Edvards Snoudens sāks strādāt lielā Krievijas interneta vietnē, ceturtdien paziņoja viņa advokāts Anatlolijs Kučerena.

Edvards Snoudens sāks strādāt kādā lielā Krievijas...

"Edvards Snoudens piektdien, 1.novembrī, sāks strādāt lielā Krievijas kompānijā. Viņa darbs būs atbalstīt un attīstīt lielu Krievijas vietni," žurnālistiem sacīja pirms trim mēnešiem Krievijā patvērumu saņēmušā Snoudena advokāts.

Tomēr Kučerena atteicās atklāt, kurā vietnē tieši Snoudens strādās, pamatojot atteikumu ar bažām par drošību.

Valda spekulācijas, ka Snoudena jaunais darba devējs būs Krievijas sociālās saziņas vietne "Vkontakte", kuras harizmātiskais dibinātājs Pāvels Durovs augustā publiski izteica darba piedāvājumu bijušajam ASV Nacionālās drošības aģentūras (NSA) līgumdarbiniekam.

"Vkontakte" preses sekretārs Georgijs Lobuškins paziņoja, ka nevar tādu informāciju komentēt.

Ziņu aģentūra "RIA Novosti" vēstīja, ka divas citas lielākās Krievijas interneta kompānijas "Mail.ru Group"  un "Yandex" ir apliecinājušas, ka Snoudens darbā tajās nav pieņemts.

Snoudens pagaidu patvērumu Krievijā saņēma augustā, bet Kučerena intervijās atzina, ka bēguļojošajam ASV slepenās izlūkošanas informācijas noplūdinātājam trūkst naudas. Līdz šim viņa atbalstītāju mājaslapā ir savākti 25 tūkstoši latu.

Iecienītā Krievijas vietne "Life News" ceturtdien publicēja fotogrāfiju, kurā Snoudens redzams izbraucienā ar kuģīti Maskavas centrā bez brillēm.

Vietne apliecināja, ka ar viedtālruņa aplikāciju "Life News" nosūtītā fotogrāfija ir uzņemta septembrī un par to autoram ir samaksāti 100 tūkstoši rubļu (1600 latu).

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs trešdien apšaubīja, vai Snoudena noplūdinātā informācija patiešām ir tik ļoti satricinājusi pasauli. "Esmu drošs, ka visi visu zināja vai, ja nezināja, pieļāva, ka tā ir," teica Lavrovs.

30 gadus vecais Snoudens vairāk kā mēnesi pavadīja Maskavas Šeremetjevas lidostā, līdz 1.augustā Krievija viņam sniedza pagaidu patvērumu, lai gan pret to asi iebilda ASV.

BNS, Foto: All Over Press