Slavenības, tostarp Denēva, cīnās pret plānu sodīt Francijas prostitūtu klientus
"Mēs uzskatām, ka ikvienam ir tiesības brīvi tirgot savu pievilcību un pat gūt no tā prieku," teikts manifestā.
Pasaulē
2013. gada 16. novembris, 17:06

Slavenības, tostarp Denēva, cīnās pret plānu sodīt Francijas prostitūtu klientus

Jauns.lv

Vairāki desmiti Francijas slavenību, tostarp leģendārā aktrise Katrīna Denēva, parakstījušas petīciju, vēršoties pret ieceri sodīt seksuālo pakalpojumu pircējus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Neatbalstot un nereklamējot prostitūciju, mēs noraidām sodus tiem, kas sevi prostitutē, un tiem, kas izmanto viņu pakalpojumus," teikts petīcijā, kuras teksts sestdien publicēts franču presē.

"Mēs prasām patiesas debates bez ideoloģiskiem aizspriedumiem," norāda petīcijas autori.

Petīciju jau parakstījuši aptuveni 60 cilvēki, kuru vidū ir gan rokzvaigznes, gan kinematogrāfisti, gan arī viens no bijušajiem kultūras ministriem.

Paredzēts, ka likumprojekts par prostitūciju Nacionālajā sapulcē tiks apspriests 27. un 29.novembrī. Tajā paredzēts, ka turpmāk seksuālo pakalpojumu pircēji tiks sodīti. Viņiem draudēs 1500 eiro liela sodanauda, bet atkārtotas pieķeršanas gadījumā varētu nākties šķirties jau no 3000 eiro.

Prostitūcija Francijā ir legāla, taču aizliegta savešana un suteneru darbība. Seksuālos pakalpojumus aizliegts sniegts arī nepilngadīgajiem.

Kā norādījis viens no petīcijas parakstītājiem, dziedātājs Antuāns, viņi piekrīt, ka valdībai jāapkaro piespiedu prostitūcija, taču represīvi likumi vienīgi panāks to, ka seksuālo pakalpojumu sniedzēji noies pagrīdē.

Sarunā ar žurnālu "Le Point" Antuāns tomēr uzsvēris, ka petīcija, kuru viņš parakstījis, nav saistīta ar oktobrī izplatīto manifestu "Neaiztieciet manu mauku", kas daļā sabiedrības izsauca lielu sašutumu un valdības nosodījumu.

"Mēs uzskatām, ka ikvienam ir tiesības brīvi tirgot savu pievilcību un pat gūt no tā prieku," teikts šajā manifestā.

LETA, Foto: All Over Press