foto: Publicitātes foto
"Deviņvīri" atskatās uz aprīļa un maija notikumu TOP
2022. gada 28. maijs, 05:03

"Deviņvīri" atskatās uz aprīļa un maija notikumu TOP

Jauns.lv

Žurnāls "9Vīri" katrā savā numurā atskatās uz iepriekšējo mēnešu interesantākajiem notikumiem un kadriem visā pasaulē.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Šis raksts un daudz kas cits interesants žurnāla "Deviņvīri" jaunākajā numurā, kas nopērkams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā.

Saloki un met!

foto: Publicitātes foto

Vai zinājāt, ka papīra lidmašīnu lidināšana ir sporta veids? Jau vairākus gadus šajā sporta veidā norisinās pasaules čempionāti, uz kuriem sabrauc dalībnieki no malu malām, lai sacenstos trijās disciplīnās: lidojuma tālums, ilgums un akrobātika. Tāluma rekords pagaidām ir 53 metri, bet ilguma – 14,3 sekundes. Lidmašīnas konstrukcija un mešanas tehnika paliek katra dalībnieka ziņā, bet galvenais noteikums paliek nemainīgs – lidmašīnai jābūt izlocītai no vienas papīra lapas.

Purva bridēji

foto: Publicitātes foto

Ja labi grib, ātrumsacīkstes var sarīkot arī purvā. Vispirms gan būs nepieciešams uzbūvēt šādu te spocīgu dampi, dēvētu par purva bagiju, kura galvenais trumpis ir milzīgi riteņi. Floridā notiekošajos purva bagiju mačos nekautrējās piedalīties pat F-1 čempions Makss Verstapens – viņš sēž vienā no šajā attēlā redzamajiem spēkratiem.

Kara dievi

foto: Publicitātes foto

Artilēriju mēdz dēvēt par kara dievu. Ja tā, tad arī Latvijai ir savi kara dievi – šis efektīgais uzņēmums tapis Zemessardzes artilēristu mācību laikā.

Melnais caurums okeānā

foto: Bhushan Powar Design/Mega / Vida Press

Ja ilgi raugās zvaigznēs, var atpūtināt acis tā saucamajos melnajos caurumos. Laikam tā arī noticis ar šīs jaunās "Zion" 120 metru garās superjahtas projekta autoriem. Jau drīz vien pasaules jūru un okeānu ūdeņos zēģelēs fantasmagoriska liellaiva ar neizzinātā Visuma tālās mistērijas spiedogu.

Vēl pirms Oktoberfesta

foto: AFP/Scanpix

Trīsdesmit otro reizi par Vācijas Bundeslīgas čempioniem kļuvuši Minhenes "Bayern" futbolisti – nu viņi var ievilkt elpu un, gatavojoties jaunajai sezonai, iemalkot arī pāris mēriņu saldenā Bavārijas bairīša.

Dziesmas pazemē

foto: REUTERS/SCANPIX

Pasaulslavenās grupas U2 balss Bono un viņa arodbrālis, ukraiņu grupas "Antytila" līderis Tarass Topolija Kijivas metro uzstājas ar koncertu Ukrainas galvaspilsētas iedzīvotājiem.

Jūs – ar ričukiem, mēs – ar kumeļiem

foto: AFP/Scanpix

Ungāru Karaliskā huzāru pulka jātnieki savrupus pavada "Giro d Italia" daudzdienu velobrauciena dalībniekus sacīkšu pirmajā, 195 kilometrus garajā posmā, no Budapeštas līdz Višegradai.

Zvejkuģu armāda

foto: AFP/Scanpix

Šī no drona uzņemtā bilde ļauj mums skatīt Indonēzijas galvaspilsētas Džakartas ostā pietauvojušos zvejas kuģu flotiles.

Nevis mehāniskais apelsīns, bet suns

foto: AFP/Scanpix

Lūk, šāds futūristisks robotsuns šogad apkalpoja Madrides "Open" tenisa turnīra spēles. Cerams, ka viņš pašas tenisbumbiņas īpaši nekošļāja.