foto: AP/Scanpix
"Deviņvīri" atskatās uz oktobra un novembra notikumu TOP
2021. gada 4. decembris, 05:58

"Deviņvīri" atskatās uz oktobra un novembra notikumu TOP

9vīri

Žurnāls "9Vīri" katrā savā numurā atskatās uz iepriekšējo mēnešu interesantākajiem notikumiem un kadriem visā pasaulē.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Šis raksts un daudz kas cits interesants žurnāla "Deviņvīri" jaunākajā numurā, kas nopērkams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā.

Zvēru parāde

foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Shutterstock/ Vida Press

Nu gluži kā pie Orvela! Spānijas galvaspilsētas Madrides iedzīvotāji ievērtē tā saukto ikgadējo Mājdzīvnieku festivālu, kad kalnu leknajās pļavās vasaru pavadījušie kustoņi tiek pārvietoti uz siltākām ziemas mītnēm.

Miljardi ūdens pudelē

foto: Shutterstock/ Vida Press

Dzeramā ūdens zīmola "Nongfu" īpašnieks Džuns Šanšans kļuvis par bagātāko Ķīnas pilsoni. Pieplusojot vēl dažu farmācijas kompāniju akcijas, viņa īpašumi tiek lēsti vairāk nekā 60 miljardu dolāru vērtē.

Robots, kurš zīmē

foto: Aidan Meller/Cover Images/INSTAR/ Vida Press

Netālu no Gizas Lielajām piramīdām UNESCO rīkotajā izstādē "Mūžība ir tagad" ("Forever is Now") piedalās arī humanoīds robots "Ai-Da". Ar acīs iebūvētajām kamerām viņš skenē apkārtni un ar rokas palīdzību zīmē gan ainavas, gan cilvēku portretus.

Mašīnas straumē

foto: BACKGRID/ Vida Press

Pasaulē vecākajā un izstāžu nama "Sotheby" atbalstītajā "Emancipation Veteran Car Run" samitā, kas notika 125. reizi, no Londonas uz Braitonu plūst tiešām ekskluzīvu un pat neredzētu veco automobiļu straume.

Apavu pāris luksusautiņa vietā

foto: Courtesy of Sotheby's/MEGA / Vida Press

Kāds anonīms fans izsolē par 1,5 miljoniem dolāru iegādājies "Nike Air" basketbola apavu pāri, ar kuriem, iespējams, visu laiku labākais spēlētājs Maikls Džordans devās laukumā NBA 1984. gada sezonā.

Mikrokosmoss

foto: Marie Cohydon/Cover Images/INSTA/ Vida Press

Franču māksliniece Marī Kodona pavada simtiem un tūkstošiem stundu laika, lai zem mikroskopa radītu tikpat mikroskopiskas putnu skulptūras. Salīdzinājumam – līdzās parastai zīmuļa spicei!

Gatavas braukšanai

foto: AFP/Scanpix

Lidojoša acs virs Taivānas galvapilsētas ostas nofiksējusi tur novietotās importēto jaunāko – pārsvarā "Tesla" – elektromobiļu modeļu miriādes.

Zivju audzētāju lāsts

foto: AFP/Scanpix

Izraēlā, uz ziemeļiem no Telavivas, Emekfeheras ielejas zivju dīķus okupējuši tūkstošiem balto pelikānu, kuri uzdzīro, pirms turpināt savu ikgadējo migrācijas maršrutu no Balkāniem uz Āfriku.

 Gluži kā uz Mēness

foto: AP/Scanpix

Viena no Kanāriju arhipelāga La Palma salas privātmājām vairākas nedēļas pēc vulkāna izvirduma. Pelni te izkaisīti ar ģeniāla un tikpat mežonīga ainavista kaisli.

Vulkānisko pelnu sirreālā māksla Spānijas Palmas salā

Spānijas Kanāriju arhipelāga Palmas salu jau astoto nedēļu apdraud vulkāna izvirdums. Kumbre Vjeha pamodies pēc 50 gadu ilga pārtraukuma un ...

gallery icon
21