2021. gada 14. jūnijs, 14:26

Vīru runa: lielo zēnu rotaļlietas īsta auto vērtībā

Jauns.lv

Sandris Metuzāls un Kārlis Seržants meklē un atrod tādus pašus kā viņi – vīrus, kas sirdī joprojām ir puikas – tādus, kuriem patīk automašīnas, moči, šaujamrīki un citas rotaļlietas. Jaunajā sarunu seriāla “Vīru runa” sērijā viņu sarunu biedrs stāsta un rāda vāģi, kurā nevar iesēsties, bet, kurš ellīgā ātrumā traucās īstā sacensību trasē.

Radio vadāmo sporta auto entuziasts Uldis Kalējs ir piepildījis visu zēnu bērnības sapni – viņam ir radio vadāms bagijs, ar kuru var braukt īstā trasē attīstot ātrumu līdz pat 80 km/h.

Radio vadāmie sporta auto nav lēts prieks – tas ir lietota auto cenā, bet apkope, kā apgalvo Uldis, izmaksā dārgāk nekā Golfiņam.

Lai sasniegtu labu līmeni, jānodedzina 10 motori un trasē jāpavada neskaitāmas stundas.

Tāpat kā īstajā rallijā, mums priekšā ir igauņi un somi, bet ar viņiem var sacensties – īpaši, ja trasē ir atbalstītāji.

Viss notiek kā īstās sacensībās – ar pitstopiem un degvielas uzpildi. Tās ir sacensības uz naža asmens – ja motors nav pareizi sagatavots, paliksi trasē ar tukšu bāku.

Avārijas trasē gadās visiem un vienīgais veids kā no tām izvairīties – uzkrāt pieredzi un meistarību, lai varētu kontrolēt ne tikai savu braucamo, bet prognozēt citu dalībnieku uzvedību.

Lai piedalītos dažādās sacensībās, nepieciešami dažādu riepu komplekti – mālam, gruntij, asfaltam un pat ziemas riepas.

Kārlis kā rūdīts kriminālo tēmu žurnālists interesējas - vai radio vadāmo auto sacensībās gadās pa kādam Jiržābekam, kurš tiesā par labu savējiem? Uldis saka – nē, tas būtu grūti, Noteikumi ir pārāk stingri, tomēr sacensību rezultātu var ietekmēt palīgi trases malā.

Nu, un visbeidzot – vīri dodas trasē. Tā ir lieliska iespēja salīdzināt, kā tajā uzvedās meistara vadīts bagijs un kā sokas iesācējiem. Kuram roka nodrebēs biežāk? To visu skaties sarunu seriāla “Vīru runa” jaunajā sērijā!