foto: Greimss Pardjū, Ziemeļīrija
"Deviņvīri" atskatās uz aprīļa un maija notikumu TOP
2021. gada 3. jūnijs, 05:05

"Deviņvīri" atskatās uz aprīļa un maija notikumu TOP

9vīri

Žurnāls "9Vīri" katrā savā numurā atskatās uz iepriekšējo mēnešu interesantākajiem notikumiem un kadriem visā pasaulē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Piedāvājam jums iepazīties ar deviņām zīmīgām fotogrāfijām, kas tā vai citādi ir pieminēšanas vērtas. Šis tops un daudz kas cits interesants žurnāla "9 Vīri" jaunākajā numurā, kas preses tirdzniecības vietās visā Latvijā pieejams jau no 21. maija.

Ik gadu pavasarī tiek paziņoti prestižā fotokonkursa "Sony World Photography Awards" uzvarētāju vārdi. Mēs atlasījām deviņus, mūsuprāt, interesantākos šā konkursa izcilnieku darbus.

Mākoņu atlanta netīrā puse

foto: Mohameds Madadi, Irāna

Diemžēl Irānas pilsēta Ahvāza, kura atrodas valsts ķīmiskās rūpniecības pašā nabā – Hūzestānas provincē, nav tā vieta, kurp doties romantiskos pārgājienos. Šī bilde ne tuvu nav rīta miglas virs Pededzes ozoliem māsīca – Ahvaza ir viena no pasaules industriālo izmešu lielākajām mēslainēm, kuras iedzīvotāji atbaidošās gaisa kvalitātes dēļ regulāri saskaras ar nopietnām veselības problēmām...

Gandrīz kā Miesniekam

foto: Fjodors Savincevs, Krievija

Latviešu glezniecības vecmeistaram Kārlim Miesniekam ir ainava ar lapsu uz aizaugušas meža takas. Lūk, līdzīgu kompozīciju savā pirmajā ceļojumā uz Kamčatkas vulkāniem ir noķēris krievu fotogrāfs Fjodors Savincevs, tikai viņa rudaste atrodas gandrīz 10 000 kilometru attālumā no mūsu klasiķa Piebalgas lapsas.

Ar būdu uz kapsētu

foto: Aress Joneksons Saragi, Indonēzija

Pēdējiem diviem gadiem visai raksturīga skumja un nomācoša aina – Indonēzijas galvaspilsētas Džakartas "Pondok Rangoon" kapsētā, bēru ceremonijas uzraugošie kaprači nelielā pauzē atpūšas un darbojas ar saviem viedtālruņiem.

Dzīvnieku fermas maršs

foto: Bartolomejs Jureckis, Polija

Polijas aitu gani kopā ar savām aizbilstamajām iet tradicionālajā "Redyk" gājienā jeb maršā. Ganāmpulks dodas uz Karpatu un Tatru augstkalnes pļavām, kur avis barosies un audzēs vilnu, bet savās ziemas nārās atgriezīsies tikai oktobrī.

Notīrīt stavridu miriādes

foto: Khans Pans, Vjetnama

Vjetnamiešu sieviete ķidā un sagatavo svaigo jūras produkciju slavenajam "Long Hai" zivju tirgum – tajā ik dienu nonāk desmitiem tūkstošu svaigu zivju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Cīņa pret uguni

foto: Braiss Lorenso, Spānija

Spāņu fotomeistars iemūžinājis savas dzimtās puses – Galisijas provinces Ourenses – uguns slāpētāju cīņu pret karsto stihiju. Tas viss norisinājies pandēmijas, mežu ugunsgrēku un tradicionālo karnevālu mikšļa pārtijā.

Savannas nāvīgais skaistums

foto: Greimss Pardjū, Ziemeļīrija

Ziemeļīru fotogrāfs Greimss Pardjū no saviem fotosafari piedzīvojumiem atvedis ļoti daudz uzņēmumu un emociju. Nekas nevar līdzināties šim savvaļas nežēlīgā dabas rita un skaistuma eksistenciālismam – bildē skatāms visai dusmīgs gepards pie sava laupījuma.

Bez kontakta var

foto: Patrick Meinhardt / AFP (Patriks Meinhardts, Spānija)

2020. gada martā Kenija slēdza naktsklubus, skolas un pārtrauca valstī visas sporta aktivitātes. Taču ir atļautas bezkontakta sacensības – tā bodibildinga mačos Nairobi sapulcējās vairāk nekā 130 atlētu no visas Austrumāfrikas.

Mūsdienu piramīdas

foto: Guandžujs Gu, Ķīna

Tā Ķīnā ik dienu tiek būvēti desmitiem debesskrāpju. Arī pats uzņēmums ir tapis, pateicoties 21. gadsimta tehnoloģijām; tas ir uzņemts ar dronu.