foto: Publicitātes foto
Ar elektrisko "Porsche Taycan" apkārt Latvijai
Kuldīgas ainiņa.
2020. gada 22. novembris, 05:29

Ar elektrisko "Porsche Taycan" apkārt Latvijai

9vīri

Kurš teica, ka ar elektrisko auto nevar aizbraukt nekur tālāk kā 100 kilometrus no savām mājām?! "Porsche" ļaudis ir apņēmušies apgāzt šīs iedomas, sarīkojot īstu ekspedīciju ar elektrisko "Taycan Turbo S" un apceļojot 27 Eiropas valstis. Arī Latvija ir iekļauta maršrutā!

foto: Publicitātes foto
Lauki un "Porsche".

Eiropas ekspedīcija nav bezmērķīga braukāšana, lai tikai pierādītu elektriskā auto iespējas; tās laikā tiek uzņemta filma par to, ko ceļotāji tajā vai citā valstī redzējuši un atklājuši. Variantu te netrūkst – iespaidīgi ceļi, neskarta daba, vietējā gastronomija un, protams, neparastas personības. Projektā "Discover the Unknown" jeb "Atklāj nezināmo" filmēšanas komanda ar "Porsche Taycan Turbo S" savu ceļojumu sāka Rumānijā, tālāk ceļš veda uz Ungāriju, Čehiju, Poliju un Baltijas valstīm. Tālākajos plānos ir Adrijas jūras piekraste un Balkānu reģions.

foto: Publicitātes foto
Filmēšanas komandas dalībnieki pie "Aerodium" vēja tuneļa.

“Mēs vēlamies parādīt, cik raibs un dažāds ir šis reģions – 27 valstis, 25 valodas, unikāla kultūra, dažāda reliģija, skaisti ceļi, vietējās inovācijas un interesantas personības. Atklāsim daudziem vēl nezināmus stāstus par Čehijas mākslas pasauli, Gruzijas kultūras mantojumu, Baltijas valstu inovācijām un Kazahstānas iespaidīgajiem dabasskatiem. Vēlamies mūsu reģionu parādīt plašākai pasaulei, un darīsim to, dodoties ceļojumā ar "Porsche Taycan Turbo S",” saka "Porsche" Centrālās un Austrumeiropas izpilddirektors Mihaels Millers.

foto: Publicitātes foto
Viesošanās Kaltenē.

Ko tad ceļotāji ir darījuši Latvijā, un ko mēs ieraudzīsim filmā? Lietai viņi ir piegājuši nopietni – veikuši 1200 kilometru no Baltijas jūras piekrastes līdz Vidzemes mežiem. Filmēšanas komanda devusies sēņot un laivot kopā ar Māri Olti, sarīkojusi pikniku kopā ar pavāru Lauri Aleksejevu, noklausījusies nelielu lekciju par mūsdienu arhitektūru Zaigas Gailes, kā arī par pasaules apceļošanu viņas dzīvesbiedra Māra Gaiļa izpildījumā. Viesi izmēģinājuši Aerodium vēja tuneli un apciemojuši Irbenes radioteleskopu, viesojušies pie tēlnieka Aigara Bikšes viņa lauku mājās un pie sportista Raimonda Dombrovska Vanagkalna slēpošanas trasē. Vārdu sakot, iespaidu un safilmētā materiāla ir pārpārēm.

foto: Publicitātes foto
Pikniks ar Lauri Aleksejevu.

“Lepojos, ka mums bija iespēja parādīt "Porsche" komandai un visai pasaulei Latvijas nenopulētos dārgakmeņus – iedvesmojošas personības un autentiskas vietas, kam līdzīgas citur pasaulē neatrast. Lai populārie galamērķi paliek tūrisma ceļvežiem – mūsu mērķis bija parādīt Latvijas nepieradināto un unikālo pusi. "Porsche Taycan Turbo S" elektroauto ceļojuma laikā pierādīja, ka ir lieliski piemērots ne tikai ikdienas braukšanai pa pilsētu, bet arī tālākiem izbraukumiem pa Latvijas un Eiropas skaistākajiem ceļiem,” saka Ivars Norvelis, "Porsche" oficiālā izplatītāja SIA "Baltijas sporta auto" vadītājs.

foto: Publicitātes foto
"Taycan" un jūra.

Protams, palaikam kadrā parādās arī visa šā stāsta galvenais varonis – elektriskais "Porsche Taycan Turbo S". Lai lieki netērētu vārdus, varam vienīgi ieteikt paņemt iepriekšējo "Deviņvīru" numuru, kurā aprakstījām savus iespaidus no izbraukuma ar elektrisko "Taycan", un varam vienīgi piebilst, ka filmēšanas grupai ir paveicies vairāk nekā mums – gan brauciena maršruts ir garāks, gan auto ir ticis vēl jaudīgāks, jo mēs braucām ar "Taycan 4S", kam ir “tikai” 530 zirgspēki, kamēr "Turbo S" ir 761... Taču, ziniet, arī mums satriecošu iespaidu bija pārpārēm!

foto: Publicitātes foto
Divi mākslas darbi – arhitektūras un tehnikas.