foto: EPA/Scanpix
"9 Vīri" atskatās uz augusta notikumu TOP
2020. gada 2. septembris, 03:51

"9 Vīri" atskatās uz augusta notikumu TOP

9vīri

Žurnāls "9 Vīri" katrā savā numurā atskatās uz iepriekšējā mēneša interesantākajiem notikumiem un kadriem visā pasaulē.

Piedāvājam jums iepazīties ar deviņiem notikumiem un zīmīgām fotogrāfijām, kas tā vai citādi ir pieminēšanas vērti. Šis tops un daudz kas cits interesants žurnāla "9 Vīri" septembra numurā.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Žurnāla "9vīri" septembra numura vāks.

Biķerniekos riepas kūp

foto: Publicitātes foto

Augustā Biķernieku trasē norisinājās viens no šā gada lielākajiem drifta pasākumiem Eiropā – "Drift Masters" Eiropas čempionāta posms, kurā piedalījās 40 pieredzējuši riepu svilinātāji. Lai arī neviens no Latvijas sportistiem līdz finālam netika, pasākums tomēr bija varens!

Baltkrievi mostas

foto: Natalia Fedosenko/TASS

Mēra izjūtas trūkums var pamatīgi iegāzt – to uzskatāmi parāda notikumi Baltkrievijā. Kad ilggadējais prezidents Aleksandrs Lukašenko sadomāja noviltot vēlēšanu rezultātus un pierakstīja sev fantastiskus 80 procentus balsu, baltkrievu tautai vienreiz bija gana. Cilvēku tūkstoši izgāja ielās, pieprasot atzīt opozīcijas kandidātes Svetlanas Tihanovskas uzvaru, bet, kad Lukašenko pret demonstrantiem raidīja OMON rīkļurāvējus, protesti pārņēma visu valsti.

Lidojoša muca vai kas cits

foto: EPA/Scanpix

Reizēm lido arī govis – ar noteikumu, ka tās ir Šveices govis. Attēlā redzamā govs bija sadomājusi mazliet sasirgt Alpu kalnu ganībās, un saimniekam, lai nogādātu lopiņu pie daktera, nācās saukt talkā helikopteru. Viss beidzās laimīgi – lai arī ar nelieliem pārdzīvojumiem, beigu beigās govs nonāca mediķu aprūpē.

Kam pieder šīs actiņas...

foto: AP/Scanpix

Koronavīrusa pandēmija skar ne tikai parastos cilvēkus, bet arī šīs pasaules varenos. Pat Vācijas kanclerei Angelai Merkelei, apmeklējot Ziemeļreinas reģionu, nācās izmantot sejas aizsargmasku, tā rādot paraugu visai tautai.

Kas tas bija?

foto: REUTERS/SCANPIX

"Barcelona" līderis Lionels Mesi izskatās satriekts – un ir par ko. Čempionu līgas ceturtdaļfinālā viņa komanda piedzīvoja kaunpilnu zaudējumu Mihenes "Bayern" – 2:8. Ar tādu rezultātu "Barcelona" pēdējoreiz esot zaudējusi pirms vairāk nekā 70 gadiem...

Skumjais muzejs

foto: mavrixphoto.com

ASV, Hjūstonā, atrodas muzejs, kas veltīts bēdīgai tēmai – apbedīšanas tradīciju vēsturei. 1992. gadā atvērtajā muzejā glabājas daudz dažādu ar kapiem saistītu eksponātu – līķrati, katafalki, zārki – un pat izveidota ainiņa, kurā redzams, kā pēdējai gaitai sagatavoti Romas pāvesti...

Veselīgā lidmašīna

foto: PriestmanGoode/Cover Images

Piemērojoties pandēmijas apstākļiem, britu kompānija "PriestmanGoode" izstrādājusi jauna veida pasažieru lidmašīnas iekārtojuma dizainu. Veselīgajā lidmašīnā pasažieru sēdekļu rindas vienu no otra šķirs plastikāta sienas, informācijas un izklaides sistēma būs noslēpta sēdekļu iekšienē, lai lieki netiktu pakļauta mikrobu ietekmei. Sēdekļus paredzēts izgatavot no materiāla, kas pats iznīcinātu baciļus.

Rekvizītu izsole

foto: Prop Store/Cover Images

Augusta beigās Amerikā norisinājās izsole, kurā varēja iegādāties daudzas ar slavenām filmām saistītas lietas. Piemēram, attēlā redzamo kosmosa kuģa maketu, kas bija redzams 1979. gada filmā "Svešais" (orientējošā cena pirms izsoles bija 300–500 tūkstoši dolāru), Spartas karavīra tērpu no filmas "300 spartieši" (pa lēto – ap 8000 dolāru) vai dzelteno kadiljaku, ar kuru filmā "Reiz Holivudā" vizinājās Breds Pits un Leonardi di Kaprio (vismaz 50 000 dolāru).

Tukšās tribīnes

foto: REUTERS/SCANPIX

Futbols vairs nav tāds kā agrāk – lai to saprastu, pietiek paskatīties uz tukšajām stadionu tribīnēm. Covid-19 dēļ faniem ir liegts prieks redzēt spēles klātienē, savukārt futbolistiem nākas spēlēt pilnīgā klusumā vai klausīties fanu aurošanu ierakstā. Diez kas nav...