Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Čili biezzupa latviešu gaumē

Sastāvdaļas
  • 500g maltā liellopa gaļa
  • 400g konservēti tomāti savā sulā
  • 400g vārīti pelēkie zirņi
  • 1l vistas buljons
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. olīveļļa
  • 1 ēd.k. paprikas pulveris
  • 1 ēd.k. čili
  • 1/2 tējk. kaltēts oregano
  • zaļumi
  • krejums pasniegšanai
  • kukurūzas čipši
  • sāls, pipari
Receptes aizsākumi meklējami tālajā Meksikā. Taču mēs pupiņas nomainījām pret zirņiem un veicām vēl šādus tādus uzlabojumus... Nu šī recepte atbilst mūsu, ziemeļnieku, temperamentam.

Pagatavošana 3 porcijas

1
Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep smalki sakapātu sīpolu, ķiploka daiviņas un gaļu.
2
Pievieno sasmalcinātus konservētus tomātus, papriku, čili piparus, oregano un sautē 5 min.
3
Pievieno buljonu, pelēkos zirņus, apsedz ar vāku un vāra uz mazas uguns apm. 15 min.
4
Zupu pasniedz ar krējumu, sakapātiem zaļumiem un načos čipsiem.

Pievienot komentāru

Zupas