Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Gaileņu ievārījums

Sastāvdaļas
  • 500g sēnes
  • 200g notīrīti skābi āboli
  • 150g cukurs
  • 1 citrons
  • 1 kaneļa standziņa
  • 1 tējk. vaniļas ektrakts
Kamēr vēl mežos ir sēnes, steidzamies padalīties ar sēņu ievārījuma recepti. Zinām, salikums varētu šķist diezgan neparasts, taču ja šogad pamēģināsiet pagatavot vismaz pāris burciņas, nākamgad noteikti atkārtosiet! Šo ievārījumu var pagatavot arī no baravikām. Ievārījums lieliski sader ar kartupeļu pankūkām, gaļu, vistu, sieru. Lai labi garšo!

Pagatavošana 1 porcijas

1
Sēnes iemērc aukstā ūdeni un kārtīgi izskalo. Sēnes smalki sagriež, pārkaisa ar cukuru, apsedz ar vāku vai pārtikas plēvi un atliek uz 8 stundām ievilkties.
2
Sēnes pārliek katlā, uzvāra un uz vidēji leilas uguns vāra 10 min. Pievieno smalkos kubiņos sagrieztus ābolus un turpina vārīt līdz āboli iz gatavi, apm. 30 min. Pievieno svaigi spiestu citrona sulu, rīvētu citrona miziņu (tikai dzelteno daļu), kanēļa standziņu un vaniļas ekstraktu. Vāra vēl 10-15 min.
3
Ja ir vēlme, tad vēl karstu ievārījumu var sablendēt - tikai nepārspīlējiet, labāk izskatās kad ir mazi gabaliņi. Ievārījumu pārliek sausās streliziētās burkās un aizvāko.
4
Glabā vēsā vietā.

Pievienot komentāru

Konservēšana