Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Falšais vēzis

Sastāvdaļas
  • 5 olas
  • 5 lieli tomāti
  • 5 diļļu buntes
  • 50 g sviesta
  • 125g garneles
  • maltie pipari un sāls
Vēžu un vēžveidīgo pasaule ir daudzveidīga. Latvijā pašreiz apzinātas 4 augstāko saldūdens vēžu sugas: platspīļu jeb upes vēzis; šaurspīļu vēzis; signālvēzis jeb Amerikas vēzis; dzeloņvaigu jeb svītrainais vēzis. Un kas tā par baudu, ķert vēžus pašu rokām...mmm. Vasara, ugunskurs, laba draugu kompānija... Bet ko darīt, ja sagribas nobaudīt vēzi, bet to ķeršanas sezona ir beigusies? Veikalos nopērkamie ir diezgan dārgi. Ir kāda viltība un garša tiešām ĻOTI tuva vēža gaļiņai )) To var ēst uz maizītes (kautrīgi) vai ar karoti - garšīgi abos variantos.

Pagatavošana

1
Tomātus apliet ar vārošu ūdeni, atļaut mazliet atdzist, novilkt nost ādu un sagriezt. Dilles sakapā pēc iespējas smalkāk. Pannā izkausē sviestu un sviestā apcep tomātus ar dillēm. Kad sula būs izdalījusies un viss smuki sacepies jāpievieno sakultas olas. Olas jāpievieno pakāpeniski un visu laiku jaucot, lai sanāk nevis pankūka, bet tādi kā sarecējuši kunkulīši. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pašās beigās pievieno garneles.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm