Polentas un liellopa gaļas uzkodas
Sastāvdaļas
- Polentai
- Kukurūzu milti, polenta - 300 g
- Ūdens vai buljons - 500 ml
- Piens 0,5% - 1l
- Sāls - 1/2 ēdamk.
- Olīveļļa - 2 ēdamk.
- Mērcei
- Liellopa karbonāde - 500 g
- Vīnogu kauliņu eļļa - 2 ēdamk.
- Burkāns - 1 gab.
- Pastinaks - 1 gab.
- Selerijas sakne - 1/4 gab.
- Šalotes sīpols - 2 gab.
- Ķiploks - 3 daiviņas
- Tomātu pasta - 1,5 ēdamk.
- Liellopa buljons - 600 ml
Pagatavošana
1
Notīra saknes un sagriež tās mazākos gabalos. Sagriež arī liellopa gaļu. Vispirms visu apcep pannā, tad liek spiediena katlā.
2
Izmantojot spiediena katlu, liellopa gaļu vāra 25-60 minūtes – laiks atkarīgs no liellopa kvalitātes un gabalu lielumiem. Ja gatavošanai izmanto parastu katru, tad gaļu tajā jāvāra 2,5 reizes ilgāk.
3
Tajā pašā pannā, to nemazgājot, apcep tomātu pastu un pievieno buljonu. Uzvāra un pievieno gaļai ar saknēm. Uzvāra polentu, uzlej un izlīdzina to uz ietaukotas pannas, lai atdziest.
4
Pasniedzot polentu, to sagriež gabalos, ietauko un cep uz grila pannas vai cepeškrāsnī grila režīmā, līdz silta.
5
Uz polentas gabaliņiem kārto gaļu un saknes.