Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Ķīselis ēdams tanī pašā dienā, kurā to vāra; otrā dienā tas nebūs vairs tik izskatīgs un garšīgs, tad vajag sakarsēt ķīseli par jaunu. (Foto: Shutterstock)

Ķīselis pēc Ulmaņlaiku receptes - no āboliem, dzērvenēm vai citām ogām

Sastāvdaļas
  • 800 g ābolu
  • 1,5 l ūdens
  • 4 ēdk. kartupeļu miltu
  • kanēlis
  • cukurs pēc salduma
  • citrona miziņa
Ķīseļus var pagatavot no svaigiem un žāvētiem augļiem, no sulām, no ogām, kā arī no piena, kakao un auzu miltiem. Ķīselim nav vajadzīgi nekādi sevišķi labi augļi, jo tie tiek savārīti. Pat no vienkāršām dzērvenēm ar garšvielu palīdzību var jebkurā gadalaikā izvārīt smalku ķīseli. Ķīseļus sabiezina ar kartupeļu miltiem – uz 1 litru sulas ņem 2 ēdamkarotes ar kaudzi. Ja pieliek aukstā ūdenī atšķaidītus kartupeļu miltus, ķīseli drīkst uzvārīt tikai reizi. Ķīseli lej lēzenā bļodā un pārkaisa ar cukuru, lai nepārvelkas plēve, bet pa virsu pludo tīkams cukura sīrups. Ķīselis ēdams tanī pašā dienā, kurā to vāra; otrā dienā tas nebūs vairs tik izskatīgs un garšīgs, tad vajag sakarsēt ķīseli par jaunu. Žurnāls "100 Labi Padomi" piedāvā ābolu ķīseļa recepti. (Pēc tieši tādas pašas receptes vāra arī rabarberu ķīseli).

Pagatavošana 4 porcijas

1
Ābolus nomazgā, nomizo, sagriez šķēlītēs, uzliec vārīties pusotrā litrā ūdens.
2
Pieliec kanēli, citrona miziņu, cukuru un savāri mīkstus.
3
Atšķaidītus kartupeļu miltus maisot pielej āboliem.
4
Karstu ielej saldēdiena bļodā, pārkaisi cukuru. Pasniedz ar pienu.

Pievienot komentāru

Ziemassvētku receptes