Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Cūkas sutinājums

Sastāvdaļas
  • 1,5 cūkas gaļas
  • 4 šķēles bekona
  • 250 ml sausa baltvīna
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 6–10 kadiķogas, 6 melnie pipari, 2 lauru lapas
  • 2 zariņi svaiga vai 1 tējk. kaltēta timiāna
  • 1 tējk. lielgraudu sāls
Gatavošana atmaksājas, jo darba ir maz un ilgajā sutināšanās laikā tava klātbūtne nav vajadzīga. Var baudīt siltu, taču vēl labāk – aukstu: ideāls cienasts svētku laikam, kad var ierasties negaidīti ciemiņi, tad būs pa rokai, ko pasniegt uzkodās.

Pagatavošana 7 porcijas

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem. Sagriez gaļu 2x2 cm kubiņos. Liec to un garšvielas karstumizturīgā traukā ar vāku, labi samaisi, pārlej ar vīnu. Zem vāka tam ļauj sutināties 3,5 stundas, līdz gaļa gandrīz kā izšķīdusi.
2
Izlasi timiāna zariņus, lauru lapas. Gaļu, kas vēl nav sašķīdusi pa šķiedrām, sadali ar dakšiņu. Liec sutinājumu traukā ar vāku, atdzesē. Vēsumā vari glabāt vairākas nedēļas.

Pievienot komentāru

Ziemassvētku receptes