Pildītas zivju kotletes
Sastāvdaļas
- 500 g mencas filejas
- 3–4 baltmaizes šķēles
- 4–5 ēdk. piena
- 4 ēdk. rīvmaizes
- 4 ēdk. eļļas
- sāls, malti melnie pipari
- Pildījumam:
- 70 g cietā siera
- 2 vārītas olas
- 4 ķiploka daiviņas
- 2 ēdk. sakapātu pētersīļu un diļļu
- sviests
Kotlešu maisījumam var pievienot arī dažādas garšvielas. Baltmaizes vietā var ņemt ap 40 g auzu pārslu, ko samaisa ar malto zivi un atstāj, lai kādas 10 minūtes pastāv. Savukārt mencas vietā der jebkura baltā zivs ar stingru mīkstumu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Maizes šķēles iemērc pienā; pirms pievienošanas zivij izspied lieko šķidrumu.
2
Mencas fileju samal gaļas mašīnā.
3
Maltajai zivij pievieno mērcēto maizi, sāli un piparus. Ar rokām rūpīgi samīci – jo vairāk mīcīsi, jo sulīgākas būs kotletes.
4
Gatavo pildījumu: sieru un izlobītas olas sarīvē. Ķiplokus ļoti smalki sakapā. Sieru samaisi ar olām, ķiplokiem un zaļumiem.
5
Atkarībā no tā, cik lielas kotletes gribi, sadali malto zivi atbilstīgās porcijās. Katru izveido plakanu kā plāceni.
6
Liec virsū pildījumu un mazu piciņu sviesta. Kotletes malas uzloki uz augšu un rūpīgi aizlipini ciet, lai cepot neatveras.
7
Pannā sakarsē eļļu. Kotletes apviļā rīvmaizē un cep zeltaini brūnas no abām pusēm.