Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kāpostu tīteņi 1

Sastāvdaļas
  • 2 kāpostgalviņas
  • 1 kg maltās gaļas
  • 1 ½ glāzes rīsu
  • 3 tomāti
  • 1 sarīvēts burkāns
  • 1 sakapāts sīpols
  • 50 g sviesta
  • 2–3 ēdk. sakapātu zaļumu
  • sāls, malti pipari
  • eļļa cepšanai
Tīteņu pagatavošanai klasiskajā variantā izmanto baltos galviņkāpostus, taču agrāk daudzviet populāri bijuši gan virziņkāposti, gan lapu kāposti. Ja vēlies, vari ņemt arī sarkanos kāpostus. Lai tīteņi sanāktu mīksti, izmanto tikai kāposta lapas mīksto daļu, bet cieto kātu uzmanīgi izgriez vai arī saudzīgi saklapē ar gaļas āmuriņu.

Pagatavošana

1
Uzmanīgi atdali lapas no kāposta un sālsūdenī apvāri, pēc tam kātu viegli saklapē.
2
Rūpīgi nomazgātus rīsus katlā aplej ar ūdeni (2:1), pieber sāli, uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt aptuveni10 minūtes.
3
Pievieno sviestu, noņem no uguns un atstāj siltumā.
4
Pannā sakarsē eļļu, apcep burkānus un sīpolus.
5
Nomizotus tomātus smalki sakapā vai sablendē.
6
Malto gaļu samaisi ar tomātiem, apceptajiem sīpoliem un burkāniem, pieber sāli un piparus, ja vēlies, arī zaļumus. Ja maisījums šķiet par sausu, pievieno dažas karotes krējuma.
7
Katras kāposta lapas vidū liec nedaudz pildījuma un aizloki ciet.
8
Apcep sakarsētā eļļā.
9
Katlā ar biezu dibenu ielej nedaudz mērces. Liec virsū tīteņus un pārlej ar atlikušo mērci.
10
Uz lēnas uguns sautē aptuveni 1 stundu.

Pievienot komentāru

Ziemassvētku receptes