Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Karstais ābolu un cidoniju dzēriens

Sastāvdaļas
  • 1 ½ l ābolu sulas
  • 200 ml nesaldinātas cidoniju sulas
  • 2 āboli
  • 2 ēdk. medus
  • 1 ēdk. citrona sulas
  • 4 kardamona pogaļas
  • 2 zvaigžņu anīsi
Dzēriena saldenums atkarīgs no ābolu sulas; ja šķiet, ka par skābu, pievieno vēl medu vai kādu sīrupu.

Pagatavošana 7 porcijas

1
Ābolus nomizo, sagriez mazos gabaliņos, apslaki ar citrona sulu un samaisi.
2
Ābolus kopā ar medu pildi katlā. Ar naža spalu viegli saspaidi kardamonu un kopā ar zvaigžņu anīsiem un 400 ml ābolu sulas pievieno āboliem. Uz lēnas uguns uzvāri un turpini vārīt 5–7 minūtes.
3
Caur sietiņu pārlej citā katlā. Pielej atlikušo ābolu sulu un cidoniju sulu un karsē vēl 5 minūtes, bet neuzvāri.
4
Ja vēlies, ieber glāzē arī vārītos ābolu gabaliņus un pielej karsto dzērienu.

Pievienot komentāru

Ziemassvētku receptes