Marija Naumova: “Baidos, ka vārds “krievs” būs lamuvārds”
2022. gada 8. aprīlis, 14:18

Marija Naumova: “Baidos, ka vārds “krievs” būs lamuvārds”

Žurnāls "OK!"

“Mums jāatver sirdis! Šajā brīdī nedrīkst ienīst, bet cilvēki krīt galējībās,” emocionālā intervijā žurnāla “OK!” jaunajā numurā aicina dziedātāja Marija Naumova. Viņas vīrs Raitis palīdz ukraiņu bēgļiem pie Polijas robežas. Marijai būtu jādomā, kā skaisti nosvinēt savus 50, bet, kamēr ieroči dārd, mūzas klusē.

“Krievu tauta ir sadalīta. Priecē, ka ir ļoti  daudz krievu, kuri ir gatavi palīdzēt gan cilvēkiem no Ukrainas, gan arī krievu cilvēkiem izbraukt no Krievijas. Vienkārši – vai nu tev pretī stāv cilvēks, vai arī… cilvēks, kurš mazliet pazaudējis virzienu. (..) Gribētos, lai mūsu politiķi un mediji atrod veidu, kā tautas nomierināt, samierināt, saliedēt. Jau tā vienmēr esam dalīti, tagad viss saasinājies. Latvijā dzīvo tik daudz krievu, kuri ir par šo valsti gatavi iet blakus gan novembrī, gan maijā. (apraudas) Ļoti baidos, ka vārds “krievs” būs lamuvārds,” viņa saka.

Par atziņām, kas gūtas šajā laikā un savas dzīves principiem Marija Naumova stāsta žurnāla “OK!” aktuālajā numurā.

Vēl žurnālā
* Viņš ir ļoti tiešs un daudz smaida. Tāds kā bez vecuma. Vai arī vienkārši – neparasti empātisks saviem gadiem. Savas paaudzes ražīgākais latviešu kinorežisors. Ļoti iespējams – arī talantīgākais. Matīss Kaža.

* Jokdaris, kurš kļuva par leģendu. Dzīvē taču tā nenotiek – tā varētu teikt par Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska karjeras līkločiem. Viņa biogrāfija patiešām ir Holivudas filmas cienīga – aktieris un komiķis, kurš veiksmīgas apstākļu sakritības dēļ kļuva par valsts vadītāju, bet, sākoties karam, arī par nacionālo varoni un vispāratzītu demokrātiskās pasaules līderi. Taču vēl pirms pāris mēnešiem diez vai kāds varēja iedomāties šādu notikumu pavērsienu...

* Aigars Rostovskis spēj pieņemt pēkšņus, kardinālus lēmumus – izlaužas no kara komisariāta, uzsāk privātās izglītības biznesu, būdams vien 20 gadus jauns, redzot biznesa vides nepilnības, ambiciozi piesaka sevi Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā, kurā septiņus gadus ir tās prezidents… Viņš ir uzņēmējs ar doktora grādu, trīs bērnu tēvs, pamatā svaigēdājs, veģetārietis, pasaules apceļotājs un brīvdomātājs. Nesen viņam palika 51, un tagad viņš domā, kā pavadīt nākamos 50.

* Viņai ir skaists birojs Rīgas centrā un skaists darbs, ko viņa pati sev radījusi. Inga Akmentiņa-Smildziņa ir organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja. Ne velti viņa intervijas beigās atzīst, ka ir pat ļoti laimīga. Jēgpilns darbs un laba ģimene. Viņai ir viss, kas laimei vajadzīgs. Un tūlīt līdzās vairākiem citiem Ingas organizētajiem pasākumiem būs vēl viens jauns – Mātes dienas festivāls.

* Viņš ir izcils aktieris ar vētrainu privāto dzīvi un skaļš cīnītājs par taisnību. Nesen Šona Pena vārds mediju virsrakstos nokļuva saistībā ar karu Ukrainā, un tā, protams, nav vienīgā reize, kad viņš ir atmetis visu Holivudai piestāvošo spozmi un iestājies par vērtībām, ko vienā vārdā var dēvēt par cilvēcību.

* Iedvesmojamies. Dziedātājas Katrīnas Gupalo ģimene no tēva puses šobrīd atrodas karadarbības plosītajā Ukrainā. Kas viņai šajā laikā palīdz saglabāt emocionālo līdzsvaru un mobilizēties, lai koncentrētos ikdienas darbiem?

* Bizness. Pie kafijas tasītes notiek gan saskatīšanās pirmajā randiņā, gan miljonu vērtu līgumu noslēgšana. Kafija var būt līdzās dziļu pārdomu brīdī, kā arī krāšņs garšas piedzīvojums ceļojumā. Gan emocijas, gan nauda – tāda ir arī divu uzņēmuma KALVE īpašnieku – Gata Zēmaņa un Raimonda Selgas – biznesa filozofija.

* Idejas. Dzīve mazā telpā ir mūsdienu realitāte lielai daļai sabiedrības – gan zaļā domāšana, gan finansiāli apsvērumi mudina iekārtot mājas nelielās telpās gan pilsētā, gan ārpus tās. Desmit padomi mazas telpas veiksmīgai iekārtošanai.

* Par grāmatām, ko vērts izlasīt, stāsta rakstniece Baiba Zīle. Viņas ieteikumi ir kā pērles – gribas izlasīt katru grāmatu, ko viņa nosauc. Tās īpaši piemeklētas šim emocionāli grūtajam laikam, kad daudzi atzīst – grūti noturēt uzmanību un koncentrēties lasīšanai.

* Ukraina. Žurnālistes Sandras Landorfas garšu un sajūtu ceļojums.

* Mode. Zināt un atbalstīt. Ukrainas modes zīmoli.

* Stilojam. Kulta seriāla “Eiforija” pārdrošais modes šovs.

* Iepērkamies! Atkal aktuāls apģērbs ar zemu jostasvietu.

* Skaistums. Ādas un matu kopšana pavasarī.