Latvijas Saeimas komanda atkal spēlē hokeju ar Baltkrievijas prezidenta klubu. FOTO
Kad Baltkrievu prezidenta Aleksandra Lukašenko hokeja komanda ar rezultātu 7:5 pārspēja Latvijas Saeimas hokeju, draudzības spēles dalībniekus sveica Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.
Politika
2014. gada 26. janvāris, 14:03

Latvijas Saeimas komanda atkal spēlē hokeju ar Baltkrievijas prezidenta klubu. FOTO

Jauns.lv

Sestdien „Inbox.lv” ledus hallē Piņķos notika hokeja draudzības spēle, kurā spēkiem mērojās Latvijas Republikas Saeimas un Baltkrievijas prezidenta hokeja kluba komandas. Ar rezultātu 7:5 uzvaru guva baltkrievi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atgādinām, ka pagājušā gada rudenī  Minskas sporta arēnā „Junostj” Saeimas deputāti no Nacionālās apvienības - Imants Parādnieks un Romāns Naudiņš - kopā ar Alfrēda Rubika dēlu, Politiskās partijas apvienības „Saskaņas centrs” deputātu Raimondu Rubiku un citiem politiķiem spēlēja hokeja draudzības spēli pret Eiropā par pēdējo diktatoru dēvētā Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko komandu. Tagad Latvijā notika atbildes spēle, uz kuru gan pats Baltkrievijas prezidents nebija ieradies.

Saeimas hokeja komandas kodolu veido Nacionālās apvienības deputāti Romāns Naudiņš un Imants Parādnieks (arī viņa dēls Hārdijs Parādnieks), „Saskaņas centra” deputāti Raimonds Rubiks un Andrejs Elksniņš, neatkarīgais deputāts Viktors Valainis un Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas deputāts Rihards Eigims. Savukārt ka Baltkrievijas prezidenta hokeja komandā spēlē virkne profesionālu hokejistu, tādēļ Saeimas hokejistu komandu pēc pašu iniciatīvas draudzības mačā nācās papildināt ar Latvijas bijušajiem hokeja profesionāļiem - Helmutu Balderi-Sildedzi, Mārtiņu Grundmani, Sergeju Povečerovski, Ingu Eglīti, Aigaru Razgalu un Andreju Apončiku. Komandu stiprināja arī hokeja lietpratēji no Saeimas drošības dienesta darbinieku vidus, kā, piemēram, Armands Bergmanis, Arnis Narkevičs, Iekšlietu ministrijas Valsts policijas rotas komandiera vietnieks Ruslans Obrosovs.

Draudzības spēles pretinieku komandas kapteinis – Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko - uz šo spēli neieradās, jo viņam cilvēktiesību dēļ ir aizliegts iebraukt Eiropas Savienībā. Par šo faktu Saeimas hokeja komandas līderis Imants Parādnieks nekādu izbrīnu neizrādīja. „Mēs jau ar sava veida integrāciju integrējam šos baltkrievus Eiropā, atbilstoši visiem labākajiem priekšrakstiem. Kuriem ir aizliegts iebraukt, tā ir viņu problēma. Kas atbrauc, tos arī integrējam,” nosaka Parādnieks.

Šo draudzība spēli varēja apmeklēt ikviens, un vislielākais atbalsts bija tieši Baltkrievijas komandai, kurai līdzi ieradies bija liels līdzjutēju pulks. Tribīnēs netrūka šai spēlei darināti karodziņi un plakāti, plīvoja arī Baltkrievijas karogs, tādēļ brīžiem pat šķita, ka spēle notiek Baltkrievijā.

Ar nelielu aizkavēšanos skatītāju tribīnēs arī ieradās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, kura spēles gaitu vēroja līdz pat mača noslēgumam. Āboltiņa aktīvi izrādīja prieku un sajūsmu ikreiz, kad Saeimas hokeja komanda guva vārtus. Skatītāju tribīnēs bija arī Saeimas deputāts, bijušais Latvijas izlases futbolists Mihails Zemļinskis, bet pavisam neizkrītoši spēli vēroja arī kādreizējais kompartijas vadītājs Alfrēds Rubiks.

Pēc sīvā cīņā aizvadītās draudzības spēles abas komandas sveikt un kopējā fotogrāfijā iemūžināties devās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, kura, neskatoties uz Saeimas hokeja komandas zaudējumu, bija labā noskaņojumā un pēc spēles noslēguma abas komandas aicināja uz glāzi šampanieša un pašas sarūpēto torti. Sarunā ar portālu kasjauns.lv Saeimas priekšsēdētāja bilda, ka draudzības spēles rezultātu uztver kā pašsaprotamu, un par Saeimas deputātu zaudējumu izteicās saprotoši: „Pretinieki ir profesionāli spēlētāji, kas ar hokeju nodarbojas ikdienā. Līdz ar to, profesionālisms arī uzvarēja. Bet domāju, ka Latvijas komanda cīnījās godam!”. Lai turpmāk sacensībās mūsu komandai veiktos labāk, Āboltiņa ieteica: „Lai izveidotos īsta, spēcīga komanda, viņiem ir biežāk jāspēlē kopā. Ļoti svarīga ir saspēle, un to varēja arī novērot trešā perioda otrajā pusē, kad rezultāts kļuva daudz labāks. Hokejs ir komandas spēle. Tas ir svarīgi, kā cilvēki saspēlējas, un nākamreiz varu ieteikt, pirms tam vairāk patrenēties!”

Pēc spēles abas komandas pulcējās turpat hallē uz nelielām svinībām, un Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa bija tā, kas ķērās pie lielas tortes griešanas. Viņa portālam kasjauns.lv atklāja, ka šo torti dāvanā saņēmusi iepriekšējā dienā, un nolēma atdāvināt to tālāk abām hokeja komandām. „Esmu ļoti priecīga, ka varu padalīties ar tik jauku dāvanu! Manuprāt, mūsu Saeimas hokeja komanda godam aizstāvēja Latvijas vārdu. Uz tortes ir gan sarkanbaltsarkanais karogs, gan Latvijas kontūra, gan sarkanbaltsarkani ziedi. Manuprāt, lai kaut kā mazināti to zaudējuma rūgtumu, tad mēģināsim to vismaz remdēt ar saldu torti,” smaidot stāsta Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Kasjauns.lv/foto: Mārtiņš Ziders