Žurnālists Miroslavs Kodis nodibina Eirovīzijas fanu klubu
LTV „Panorāmas” žurnālists Miroslavs Kodis ir liels Eirovīzijas fans. Viņš Latvijā nodibinājis Eirovīzijas fanu klubu „Eurovision Club Latvia”.
Kultūra
2014. gada 4. februāris, 16:17

Žurnālists Miroslavs Kodis nodibina Eirovīzijas fanu klubu

Jauns.lv

LTV „Panorāmas” žurnālists Miroslavs Kodis, spodrinot Eirovīzijas tēlu Latvijā, Miroslavs nodibinājis Eirovīzijas dziesmu konkursa fanu klubu -„Eurovision Club Latvia”. Uz pasākumu ieradās arī pagājušā gada Latvijas pārstāvji Eirovīzijā – grupa „PeR”.

2003. gadā LTV žurnālists Miroslavs Kodis pirmo reizi veidoja TV sižetus starptautiskajā Eirovīzijā, kas norisinājās Latvijā. Rīgā dziesmu festivāls norisinājās tādēļ, jo 2002. gadā uzvaras laurus Eirovīzijas konkursā bija plūkusi dziedātāja Marija Naumova. „Jau nākamajā gadā es braucu uz Stambulu. Togad Latviju Eirovīzijā pārstāvēja Ivo Fomins un Tomass Kleins. Pa šo laiku esmu tikai divus gadus izlaidis lielo Eirovīziju. Uz šo dziesmu konkursu braucu strādāt kā žurnālists, veidojot materiālus interneta portāliem, gan LTV, gan Latvijas radio. Uzzināju, ka daudzās Eiropas valstīs ir Eirovīzijas fanu klubi, kas ir ļoti lieli, ar lielu spēku. Arī Lietuvā un Igaunijā ir savi Eirovīzijas fanu klubi,” atklāj „Panorāmas” žurnālists.

Šajā pavasarī uz Kopenhāgenā notiekošo Eirovīziju Miroslavs brauks jau 9. reizi. Taču šoreiz vairs ne kā LTV žurnālists, kas veido sižetus par to, kā klājas Latvijas delegācijai, bet gan kā biedrības „Eurovision Club Latvia” dibinātājs, lai pieteiktu jaunizveidoto fanu klubu starptautiskajam fanu klubam „OGAE”. Protams, nākotnes plānos ietilpst arī pievienošanās starptautiskajam Eirovīzijas fanu klubam.

Miroslavs skaidro, ka Eirovīzijas fanu klubs nebūs aktīvs tikai reizi gadā, kad notiek dziesmu konkurss. „Visu laiku ir ko darīt. Citu valstu fanu klubi atbalsta savus mūziķus, aicina pie sevis citu valstu mūziķus uzstāties. Notiek konferences un saieti. Piemēram, viena no pēdējām bija ballīte uz prāmja, kas kursēja no Helsinkiem uz Tallinu, uz kuru bija sabraukuši fani no Eiropas. Ballīti rīkoja Somijas fanu klubs. Zinu, ka ballīti organizēja arī Portugāles fanu klubs, uz ko bija aicināti iepriekšējo gadu Eirovīzijas dalībnieki, kā arī žurnālisti.

Man šķiet, ka pie mums vai nu cilvēki mīl, vai ienīst Eirovīziju. Taču visi komentē un raksta par Eirovīziju. Iespējams, attieksme ir tāda, jo pēdējos piecus gadus neesam iekļuvuši finālā un cilvēki domā – kam mums tā Eirovīzija ir vajadzīga? Lai paceltu no jauna ticību Eirovīzijai un cilvēki par šo pasākumu padomātu savādāk, veidojam šo fanu klubu,” stāsta Miroslavs un mudina Latvijas iedzīvotājus kļūt par fanu kluba biedriem.

Pirmā fanu kluba aktivitāte būs redzama Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases finālā, kas notiks 22. februārī Ventspilī. „Katrs fanu kluba biedrs varēs nobalsot par vienu dziesmu no fināla. Gribam pasniegt uz lielās Eirovīzijas skatuves Ventspilī fanu kluba simpātiju balvu. Savukārt jau martā notiks pirmā fanu kluba rīkotā ballīte „Eirovīzijas nakts”,” iepriecina fanu kluba dibinātājs Miroslavs Kodis.


Kasjauns.lv/Foto: Santa Sergejeva