Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Rīgas 1. slimnīca atjauno savas akadēmiskā un klīniskā centra tradīcijas
Runā Rīga

Rīgas 1. slimnīca atjauno savas akadēmiskā un klīniskā centra tradīcijas

Jauns.lv

Rīgas 1. slimnīca pilnībā atbilst visiem nepieciešamajiem kritērijiem, lai būtu Rīgas Stradiņa universitātes studentu un rezidentu mācību bāze – tā vienojās Rīgas domes Labklājības departaments, Īpašuma departaments, Rīgas 1. slimnīca un Rīgas Stradiņa universitāte.

Rīgas 1. slimnīca atjauno savas akadēmiskā un klīn...

Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa, komentējot vienošanos, atzīmēja, ka Rīgas 1. slimnīca savulaik bija Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes klīniskā bāze, tā uzturēja medicīniskās izglītības vērtības, standartus un kvalitātes pārmantojamību. „Kopš 2010. gada nogalē tika apstiprināta slimnīcas glābšanas programma un saplānots piecu gadu budžets 17 miljonu latu apmērā, no kurim 12 miljoni ir Rīgas domes investīcijas, slimnīca ir piedzīvojusi strauju apgšupeju. Tajā ir iekļautas vairākas pašvaldības medicīnas iestādes, izveidotas „Bruņinieku” un „Šarlotes” poliklīnikas, tiek renovēti un rekonstruēti korpusi, iegādāta vismodernākā aparatūra. Sadarbība ar Stradiņa universitāti sekmēs slimnīcas zinātnisko un akadēmisko tradīciju atdzimšanu, bet topošajiem ārstiem nodrošinās iespējas apgūt praktiskās iemaņas pacientu izmeklēšanā, terapijā, darbā ar modernām tehnoloģijām,” sacīja O.Veidiņa. „Neslēpšu, ka tas ir arī slimnīcas prestiža jautājums un laba iespēja topošajiem mediķiem attīstīt savas prasmes pie vadošajiem nozares specialistiem. ”

Sarunās par sadarbības iespējām piedalījās Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte, Labklājības departamenta Veselības pārvaldes priekšniece, direktora vietniece Inga Solovjova, Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs, Rīgas Stradiņa universitātes mācību prorektore profesore Tatjana Koķe, administrācijas prorektors Juris Lācis, Medicīnas fakultātes katedras vadītājs profesors Guntis Bahs, Rīgas 1. slimnīcas valdes priekšsēdētājs, medicīniskais direktors profesors Andrejs Pavārs, Ķirurģijas nodaļas vadītājs Juris Žarinovs un Veselības pakalpojumu attīstības direktors Genādijs Sevastjanovs.