"Savu suncīti nevienam neatdošu!" - Purva Inta atsakās pārcelties uz pansionātu
Purva Inta kopā ar filmas „Dokumentālists” režisoru Ivaru Zviedri, kurš pēc filmas tapšanas joprojām uztur kontaktus ar savu kolorīto filmas varoni.
Sabiedrība
2014. gada 25. februāris, 19:33

"Savu suncīti nevienam neatdošu!" - Purva Inta atsakās pārcelties uz pansionātu

Jauns.lv

Slavenās Ivara Zviedra filmas „Dokumentālists” fanus satraukušas ziņas, ka veselības problēmu dēļ tās varonei purva Intai jāpārceļas uz dzīvi pansionātā. Cilvēki noraizējušies, ka nu bez mājām paliks Intas suns Lācis, un sociālajos tīklos pat sākusies akcija, meklējot dzīvnieciņam jaunas mājas. „Savu Lāci nevienam neatdošu, palikšu kopā ar viņu,” Inta pati teic portālam Kasjauns.lv, "nabagmājā palikšu tikai ziemā".

Daudz apspriestā un plašu popularitāti iemantojusī filmas „Dokumentālists” Inta jeb purva Inta, kā viņu dēvē sabiedrībā, piedzīvojusi nopietnas veselības problēmas ar elpceļiem. Pati Inta atzīst, ka viņu nomoka astma.

Šā iemesla dēļ filmas „Dokumentālists” veidotājs Ivars Zviedris mēģinājis Intai palīdzēt, rodot mājvietu pansionātā. Palīdzēt purva Intai steigusi arī filmas „Dokumentālists” dramaturģe Inga Ābele. Portālam Kasjauns.lv viņa atzīst, ka suncītim nepieciešamas jaunas mājas, jo veselības problēmu dēļ Inta pārcelsies uz pansionātu Mellužos.

Tikmēr izpalīdzīgie filmas fani un sabiedrībā zināmi cilvēki sociālajos tīklos jau sākuši veselu akciju Lāča jauno saimnieku meklēšanai.

Inta pati portālam Kasjauns.lv atzīst, ka nekāda nelaime ar viņu notikusi neesot un savu suncīti nevienam negrasās atdot. „Lācis paliek uz vietas, es to nevienam neatdošu. Nabagmājā es palikšu tikai ziemā, lai nav malka jāstiepj, bet tā viņi man atļauj dzīvot pa savām mājām.” Purva Inta par Lāci spēšot parūpēties, jo nekad nebija domājusi viņu atstāt vienu. „Tas būtu kā izraut sirdi laukā, neviens nekad nemīlēs viņu kā es. Mēs abi kopā spēlējam akordeonu, kopā pusdienojam.” Pansionāta administrācija atļāvusi Intai dzīvot  savās mājās, regulāri „atrādoties”. Turklāt Inta jau gatavojas pavasarim, sakot, ka jāapzina jaunas purva takas, ko izrādīt interesentiem.

„Dokumentālista” Inta savas dienas vada mājās „Fazānos” pašā Ķemeru purva apkaimē. Kādreiz tur dzīvojuši meteorologi, bet tad pamestajās mājās ievākusies Inta.

Filmas režisors Ivars Zviedris, ar kuru purva Intai izveidojies ciešs kontakts arī pēc filmas uzņemšanas, saka paldies visiem, kas bija gatavi un palīdzēja Lācim meklēt jaunus saimniekus.

Filma „Dokumentālists” iemantojusi popularitāti ne tikai Latvijā, bet iekarojusi arī pasaules virsotnes. Filma tika iekļauta Leipcigas dokumentālā kino festivāla starptautiskā konkursa skatē, guvusi galveno balvu kinofestivālā Jaunkaledonijā un iekļauta Francijas TV kanāla ARTE programmā. Pēc filmas pirmizrādes pagājuši jau divi gadi, taču par to aktīvi runā joprojām, šķiet, purva Intu, pateicoties tai, filmas tagad pazīst ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē.

Kasjauns.lv/ Foto: publicitātes foto, no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva