Aicina uz tikšanos ar divām tautā iemīļotām "UgunsGrēka" aktrisēm
Uz tikšanos ar aktrisēm laipni gaidīti visi interesenti!
Kultūra
2014. gada 26. februāris, 13:57

Aicina uz tikšanos ar divām tautā iemīļotām "UgunsGrēka" aktrisēm

Jauns.lv

28. februārī plkst. 14.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēka „Vidzeme” (Brīvības gatvē 206) aicina uz tikšanos ar pazīstamajām un tautā iemīļotajām aktrisēm Ilzi Vazdiku un Regīnu Devīti.

Tikšanās laikā aktrises stāstīs par savām lomām un dzīvi, kā arī dalīsies iespaidos par apgāda „Zvaigzne ABC” izdotajām Ingas Jērumas grāmatām „Ilze Vazdika. Saldā katorga” un „No Zentas līdz Zentai”.

2013. gada nogalē izdotā grāmata „Ilze Vazdika. Saldā katorga” ir veltījums aktrises dzīves un darba jubilejā. Televīzijas skatītāji aktrisi vislabāk pazīst kā Mildu no seriāla „UgunsGrēks”, taču Ilzes lomu sarakstā ir gan Raiņa Zane un Laimdota, gan Ibsena Solveiga un Blaumaņa Trīne, gan kolorītā Edīte izrādē „Sievietes, sievietes”. Ilze Vazdika spēlējusi izrādēs „Zemes nodoklis”, „Pirmā grēka līcis”, „Raudupiete”, „Vējiem līdzi” un daudzās citās. Par savām daudzajām lomām aktrise ir saņēmusi ne vien skatītāju mīlestību un profesionāļu atzinību, bet arī apbalvojumus – no „Spēlmaņu nakts” balvas līdz pat Triju Zvaigžņu ordenim.

Regīnai Devītei, Valmieras drāmas teātra aktrisei un vienai no populāro LTV seriālu zvaigznēm, veltīta Ingas Jērumas grāmata „No Zentas līdz Zentai”. Aktrise spēlējusi daudzas lomas Valmieras Drāmas teātrī un nu jau labu laiku ir arī teātra izrāžu vadītāja. Saņēmusi Spēlmaņu nakts 2008/2009 balvu kā gada aktrise otrā plāna lomā par Regīnas tēlojumu Valmieras Drāmas teātra iestudējumā „Līdz pavasarim”. Patiesu slavu Regīnai Devītei atnesusi tieši Zentas loma televīzijas seriālos „Zentas brīvdienas”, „UgunsGrēks” un „Neprāta cena”. Aktrises sirdslieta ir floristika – viņa ar nepacietību gaida ziemas un vasaras saulgriežus, kad darina krāšņus Adventes rotājumus un pin Jāņu vainagus.

Uz tikšanos ar aktrisēm laipni gaidīti visi interesenti!

Karlīna Timofejeva/Foto: Ieva Čīka, Renāte Briede, LETA