Leģendāri aktieri pulcējas filmas "Džimlai Rūdi Rallalā" pirmizrādē. FOTO. VIDEO
Viena no filmas „Džimlai Rūdi Rallalā!” enerģiskākām aktrisēm Olga Dreģe pēc pirmizrādes iegrima sarunā par ieročiem ar NBS komandieri Raimondu Graubi.
Kultūra
2014. gada 6. marts, 15:27

Leģendāri aktieri pulcējas filmas "Džimlai Rūdi Rallalā" pirmizrādē. FOTO. VIDEO

Kasjauns.lv

Beidzot pirmizrādi piedzīvojusi jaunākā Latvijas pilnmetrāžas spēlfilma „Džimlai Rūdi rallallā!”, kurā kareivju lomās iejūtas leģendāri latviešu aktieri, kas sasnieguši pensijas vecumu. Uz pirmizrādi pulcējās liela daļa slaveno aktieru.

Jaunākais pensionārs aktieru vidū ir Jānis Paukštello, kurš, noskatoties pirmizrādi, portālam Kasjauns.lv pastāstīja: „Ar lielu prieku noskatījos pirmizrādi, atminoties arī brīžus no paša filmēšanas procesa. Šo filmu mēs visi ļoti ilgi gaidījām. Manuprāt, šī ir traka filma ar skumjām beigām...” Viņš piebilst, ka liels prieks bijis filmēšanas laukumā sastapt kolēģus. „Šos talantīgos un cienījamos aktierus esmu apbrīnojis, kad man bija kādi divdesmit pieci, bet viņiem trīsdesmit un četrdesmit gadi. Arī tagad es starp viņiem esmu visjaunākais pensionārs,” smaidot piebilst aktieris.

Vecākā aktrise, kas piedalījās filmā, bija 95 gadus vecā Elvīra Baldiņa.

Filma stāsta par veciem ļaudīm, kuri jūtas traucējoši un nevienam nevajadzīgi. Kāda pansionāta iemītniekiem rodas traka ideja – atteikties no pensijām un brīvprātīgi doties armijā, tā glābjot valsti no finanšu krīzes un rodot iespēju aizraujoši pavadīt dzīves pēdējos gadus. Pieteikšanās armijā, starptautiska preses konference, šaušana, valdības sēde, bomžu sarunas Getliņos, savstarpējas vecīšu simpātijas – tie ir tikai daži notikumi, kas risinās filmā.

Pašmāju spēlfilmā tiek izmantoti īsti ieroči, īsta kaujas tehnika, arī visi sprādzieni ir īsti, nevis veidoti ar datora palīdzību. Aktierus komandē un nozīmīgu lomu atveido bijušais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) virsseržants Ziedonis Ločmelis, filmā piedalās NBS karavīri, arī NBS komandieris, ģenerālleitnants Raimonds Graube. Pirmo reizi visi aktieri spēlē sevi, nevis kādu citu. Aktieru varoņi filmā ir ar tiem pašiem vārdiem, kas katram aktierim ir dzīvē.

Kinolentē filmējušies tādi aktieri kā Gunārs Placēns, Olga Dreģe, Ģirts Jakovļevs, Astrīda Kairiša, Leons Krivāns, Visvaldis Lācis, Jānis Paukštello, Kaspars Pūce, Velta Skurstene un citi. Pēc pirmizrādes kinoteātrī esošajā kafejnīcā notika arī nelielas svinības par godu filmas palaišanai tautās.

Filmas „Džimlai Rūdi Rallallā!” treileris

Latviešu spēlfilmas "Džimlai Rūdi Rallallā" pirmizrāde

gallery icon

Kasjauns.lv/Anete Janševica