Aldermane 25. dzimšanas dienā svinīgi sveiks tehniskās jaunrades namu "Annas 2"
Jubilārs – TJN „Annas 2” ir Rīgas pašvaldības dibināta interešu iestāde, kura atrodas Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta padotībā un ir dibināta 1989. gada martā.
Runā Rīga
2014. gada 31. marts, 22:06

Aldermane 25. dzimšanas dienā svinīgi sveiks tehniskās jaunrades namu "Annas 2"

Jauns.lv

Trešdien, 2. aprīlī, plkst. 15.00 „Zirgu pastā” (Dzirnavu iela 46) notiks Tehniskās jaunrades nama „Annas 2” interaktīvs jubilejas pasākums „Mums 25”. Jubilāru sveiks Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane un Izglītības, kultūras un sporta departamenta vadība.

Jubilejas pasākumā apmeklētāji varēs iepazīties ar TJN „Annas 2” ēkas miniatūrmodeli, kurš izveidots ar atjaunotu interjeru, vērot performanci ar lielizmēra analogo melnbalto fotogrāfa Andreja Granta fotogrāfiju un pirmās Latvijā topošās 3D filmas „Rīga – 2041” izmēģinājuma kadrus, kā arī lidojošo kameru. Pasākuma laikā notiks atvadīšanās no godam nokalpojošā Bērnu zinātniskā centra „Tehnoannas pagrabs” planetārija vecā kupola, lai dotu vietu jaunajam ar Rīgas domes finansiālo atbalstu iegādātajam kupolam, kā arī varēs uzkāpt īsta zirga izmēra šūpuļzirgā, kurš pārstāvējis Latviju starptautiskā zinātnes centru izstādē Beļģijas karaļa pilī, klātesot pašam karalim Albertam II.

Jubilārs – TJN „Annas 2” ir Rīgas pašvaldības dibināta interešu iestāde, kura atrodas Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta padotībā un ir dibināta 1989. gada martā. Šobrīd TJN „Annas 2” piedāvā kvalitatīvu interešu izglītību vairāk nekā 40 dažādās programmās - tehniskās modelēšanas, amatniecības un dizaina, mākslas studiju, audiovizuālo mediju un citās. Nodarbības vada atzīti savas jomas speciālisti, piemēram, foto mākslinieks Andrejs Grants, Bērnu zinātniskā centra „Tehnoannas pagrabi” vadītājs Alvis Balodis, video meistars Viesturs Graždanovičs un citi.

Rīgas domes (Rātslaukums 1) 5. stāva vestibilā vēl līdz 10. aprīlim apskatāma TJN „Annas 2” izstāde, kurā iespējams iepazīties ar nama vizuāli plastiskās mākslas, amatniecības un dizaina darbnīcu audzēkņu un pasniedzēju darbiem. Izstādē pārstāvētas keramikas, stikla, šūšanas, papīra un tekstildizaina, „Cita adīšana” studijas, kā arī koka rotaļlietu darbnīca.

Plašu atpazīstamību nams guvis ar vairākiem sabiedrībā zināmiem pasākumiem un norisēm - Bērnu zinātnes centra „Tehnoannas pagrabi” piedāvājumu un aktivitātēm, Starptautisko filmu festivālu „2 ANNAS”, Andreja Granta Foto meistardarbnīcu, kā arī ar TJN „Annas 2” kolektīva radīto konkurss pusaudžiem „Superpuika”, kurā ik gadu sacenšas zēni no visas Latvijas.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva/Publicitātes foto