Talsos sadziedāsies 1300 puikas no visas Latvijas
Talsu sporta hallē 30. aprīlī notiks grandiozs zēnu koru dižkoncertā, kurā piedalīsies 1300 puikas no visas Latvijas.
Novadu ziņas
2014. gada 28. aprīlis, 17:09

Talsos sadziedāsies 1300 puikas no visas Latvijas

Jauns.lv

Latvijas zēnu koru saietā „Zaļā bumba”, kas jau piekto reizi trešdien, 30. aprīlī, norisināsies Talsos sadziedāsies 1300 puikas no visas Latvijas un viesosies maestro Raimonds Pauls.

„Zaļā bumba” pulcēs dziedātājus no visas Latvijas – Babītes, Cēsīm, Daugavpils, Dobeles, Gulbenes novada, Jaunpiebalgas, Jēkabpils, Jelgavas, Jūrmalas, Kandavas, Krāslavas, Ķekavas, Mārupes, Rēzeknes, Rīgas, Rūjienas, Strenčiem, Tukuma, Vaiņodes. Vecpiebalgas, Ventspils, Valdemārpils un Talsiem. Šoreiz pieteicies rekordliels dalībnieku pulks – 40 kori ar 1300 dziedātājiem.

Diena iesāksies ar kopmēģinājumu, bet dienas viducī, laikā no 13.00 līdz 16.00 visi dalībnieki grupās ceļos pa ainaviskajiem Talsiem, iepazīstot atjaunoto Sauleskalna estrādi, izbaudot jaunizveidoto Talsu ezera promenādi un uzdziedot Radošajā sētā. Pēcpusdienā, pulksten 17.00, Talsu sporta hallē sāksies saieta koncerts „Ripo, rāpo, repo, rūpo”, kuru vadīs visu šo piecu saietu Lielais brālis – Intars Busulis.

Koncertā skanēs iepriekšējiem saietiem komponētās Raimonda Tigula un Toma Juhņeviča dziesmas ar Ingas Krišānes un Valta Ernštreita vārdiem, dziesmas no nākošajā gadā gaidāmā XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta repertuāra, kā arī īpaši šai „Zaļajai bumbai” darinātās Raimonda Paula un Ingas Krišānes dziesmas „Ja labi paskatās” pirmatskaņojums. Kā allaž koncertā gaidāmi viesi un dažnedažādi pārsteigumi. Saieta mākslinieciskais vadītājs ir Gints Ceplenieks, kurš saieta vēstures laikā no Talsu 2. vidusskolas diriģenta 2004. gadā izaudzis līdz Talsu un apkārtnes novadu virsdiriģentam, Vispārējo latviešu dziesmu svētku un Latvijas skolu jaunatnes dziesmu svētku virsdiriģenta godam un Rīgas Doma kora skolas programmas „Diriģēšana” vadītāja amatam, Kasjauns.lv informēja koncerta režisore Inga Krišāne.

Koncerta viesu statusā uzstāsies vokālā studija „Dziesmu skola” Baibas Veismanes - Rezongas vadībā. Koncerta solisti: Intars Busulis, Baiba Veismane - Rezonga, ansamblis „c#m” un diriģentu dižansamblis. Piedalīsies arī instrumentālā grupa Māra Vitkus vadībā. Ciemos tiks sagaidīti komponists Raimonds Tiguls, goda diriģents Arvīds Platpers un maestro Raimonds Pauls.

Saietu organizē Talsu 2. vidusskola, finansē Talsu novada pašvaldība, atbalsta Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs.

„Zaļās bumbas” organizatori uz dižkoncertu aicina arī rāpojošos un vēl ratiņos tikai dziedošos, jo īpaša vieta skatītājos Talsu sporta hallē paredzēta vecākiem ar mazuļiem dažādos transportlīdzekļos.

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto