Ar filmu "Kas te tik laikmetīgs?" aktualizē laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību. VIDEO
Kultūra
2014. gada 5. maijs, 02:44

Ar filmu "Kas te tik laikmetīgs?" aktualizē laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību. VIDEO

Jauns.lv

Kinoteātra "Splendid Palace" Jaunajā zālē 13.maijā rādīs filmu "Kas te tik laikmetīgs?", kas aktualizē laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību Rīgā, pavēstīja projekta pārstāve Arita Krūze.

Diskusijas par laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību Rīgā norit jau krietnu laiku, tomēr tālāk par diskusijām nav tikts. Izskanējuši arī viedokļi, vai šāds muzejs Latvijai vispār nepieciešams.

Filmā iemūžināti Latvijas, Dānijas, Spānijas, Lielbritānijas, Igaunijas, ASV un citu valstu ekspertu viedokļi par laikmetīgās mākslas muzeju. Eksperti uzsvēruši šāda muzeja nepieciešamību ikvienam no mums un īpaši mūsu bērniem.

Savu viedokli filmā pauž bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, kardiologs Andrejs Ērglis, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis, akadēmiķis Jānis Stradiņš, Eiropas Zinātnes un mākslas akadēmijas prezidents Felikss Ungers (Felix Unger) un citi.

Filmas radošo komandu veido producents Andrejs Ēķis, izpildproducente Kristīne Zuzāne, režisors Dzintars Dreibergs, galvenā redaktore Inga Šteimane, scenāriste Ilona Bērziņa, operatori Valdis Celmiņš un Jānis Šenbergs, montāžas inženieris Jānis Ērglis.

Dokumentālā filma "Kas te tik laikmetīgs?" - video:
BNS/Foto: Ekrānuzņēmums no video