Noslepkavotās Ievas māsas "Facebook" kontu pārplūdina līdzjūtības. Viņa aicina aizlūgt par ģimeni
Saistībā ar Ievas slepkavību aizturētas četras personas. Tikmēr meitenes ģimeni pārplūdina cilvēku līdzjūtības izteikumi un laba vēlējumi.
112
2017. gada 13. marts, 12:58

Noslepkavotās Ievas māsas "Facebook" kontu pārplūdina līdzjūtības. Viņa aicina aizlūgt par ģimeni

Jauns.lv

Lietuvā pazudušās Ievas Strazdauskaites (26) stāsts noslēdzies sliktākajā iespējamajā veidā – pēc teju vai nedēļu ilgiem meklējumiem policija atradusi meiteni noslepkavotu un apraktu. Traģiskais nobeigums pamatīgi saniknojis visu Lietuvu, turklāt kaimiņvalsts medijos turpina parādīties arvien jaunas šokējošas detaļas par noziegumu.

Prokurors: “Nogalināta skaista, plaukstoša ģimene”

Nesenie notikumi kaimiņvalstī izsituši no sliedēm daudzus. Pat prokurors Artūrs Urbelis ar kolēģi Gintu Ivanausku atzinis, ka, lai arī viņa profesija pieprasa saglabāt mieru, viņš nespēj slēpt šoku par to, kas nodarīts Ievai un viņas ģimenei. “Nogalināta skaista, plaukstoša ģimene,” intervijā lietuviešu portālam 15min.lt bilda prokurors Urbelis.

Savukārt internetā Ievas māsas Indres Strazdauskaites “Facebook” profilu pārpludinājuši cilvēku līdzjūtības izteikumi un sēras par Ievas likteni. Tas turpinājies līdz brīdim, kad pati Indre lūgusi cilvēkus beigt likt skumīgus smaidiņus un raudāt, tai vietā, paļaujoties uz Dievu un aizlūdzot par traģēdiju piedzīvojušo saimi.

Slepkavas tīšuprāt situši pa galvu

Policija joprojām pieturas pie versijas, ka galvenais Ievas noslepkavošanas iemesls bijusi uzbrucēju kārotā dārgā automašīna “Audi A7”. Eksperti joprojām skaita, cik sitienus Ieva saņēmusi pirms nāves. Pirmie rezultāti liecinot, ka pa galvu vien meitenei sists vairākkārt, ziņo lietuviešu portāls Delfi.lt.

Kamēr no Lietuvas tiesu medicīnas ekspertiem nebūs oficiāla slēdziena, arī Lietuvas kriminālpolicijas biroja vadītājs Rolands Kišķis konkrētas detaļas par uzbrukumu neatklāj. “Varu vien pateikt, ka uz meitenes ķermeņa fiksēti daudzi ievainojumi. Galvas apvidū vien saskaitīti padsmit sitieni,” intervijā Delfi.lt teicis Kišķis.

Likumsargi meklē Ievu Strazdauskaiti:

Aizturētā vīrieša radinieks apšauba policijas versiju

Kā jau minēts, policijas galvenā versija ir saistīta ar Ievas dārgās automašīnas nozagšanu, taču, kā ziņo Lietuvas mediji, šādam skatījumam nepiekrīt aizdomās turēto radinieki.

“Ir dumji uzskatīt, ka iemesls kam tādam bija tikai un vienīgi automašīna. Tas ir tikai metāla gabals. Izdalot šo summu uz četriem vai sešiem cilvēkiem un ņemot vērā faktu, ka auto ir zagts, katrs no noziedzniekiem iegūtu vien dažus tūkstošus eiro. Uzskatu, ka šī bija pasūtījuma slepkavība,” intervijā kaimiņvalsts medijam teicis viena aizdomās turētā radinieks Toms.

Portāls Kasjauns.lv jau rakstīja, ka ziņas par Ievas pazušanu pirmo reizi parādījās pagājušajā svētdienā ap pulksten 21.00. Tajā dienā meitene ar tumši brūnu luksusa klases "Audi" markas A7 (2016. gada izlaiduma) automašīnu pulksten 16:30 no Pluņģes pilsētas izbrauca uz Viļņas pusi.

Viņas tēvs medijiem izstāstīja, ka Kauņas apvidū pazudis savienojums ar meitenes mobilo telefonu, savukārt pēc kāda laika konstatēts, ka tālrunis ir izslēgts. Drīz Jonavas mežu apkārtnē tika atrasta Ievas pamestā glaunā automašīna.

Policijas operatīvie darbinieki, iesaistot kinologus, nekavējoties izvērsa intensīvu pazudušās meitenes meklēšanu, un notikumiem līdzi sekoja arī visa Lietuvas sabiedrība. Pēcāk meklēšanas gaitā atrastas arī Ievas mirstīgās atliekas.

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmumi no “Facebook”, BNS foto, Lietuvas policija