Sabiedrība
2014. gada 11. jūnijs, 18:37

Streļčenoks pēdējo mēnešu laikā devies piecos komandējumos

Jauns.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks pēdējo mēnešu laikā devies piecos komandējumos.

Streļčenoks no 12.maija līdz 13.maijam Kuveitā piedalījās Pasaules Bankas organizētā seminārā. Atsaucoties uz Kuveitas Pretkorupcijas komisijas vadības ielūgumu, KNAB priekšnieks seminārā dalījās Latvijas pieredzē par KNAB izveides procesu, sasniegtajiem rezultātiem un nākotnes darbības prioritātēm.

Streļčenoks aprīlī devās trīs komandējumos. Viņš apmeklēja Turkmenistānu, Austriju un Franciju.

No 24.marta līdz 28.martam KNAB priekšnieks piedalījās Eiropas Padomes Starpvalstu pretkorupcijas grupas plenārsēdē Strasbūrā, Francijā, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Streļčenoks nākamnedēļ plāno vēlreiz apmeklēt Franciju, lai piedalītos Eiropas Padomes Starpvalstu pretkorupcijas grupas plenārsēdē. Ministru prezidentes Laimdotas Straujuma (V) birojā ir saņemts iesniegums par komandējumu, pastāstīja Straujumas preses sekretāre Džeina Tamuļeviča.

Premjerministre ar komandējuma darba kārtību ir iepazinusies un akceptējusi to. Lai gan vēl rīkojums par atļauju doties komandējumā nav parakstīts, tas tikšot izdarīts.

Jau ziņots, ka KNAB vadītājs Streļčenoks šonedēļ telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" apgalvoja, ka izjūt pret sevi vērstu politisko spiedienu. KNAB priekšnieks sacīja, ka pirms apmēram mēneša premjeres biroja vadītājs telefonsarunā viņu "brīdinājis" un "devis signālu", kā pareizāk organizēt KNAB darbu. KNAB vadītājs kā spiedienu uz sevi novērtējis premjera biroja interesi par komandējuma uz Kuveitu lietderību.

Straujumas preses sekretāre Džeina Tamuļeviča informēja, ka premjerministres Laimdotas Straujumas (V) biroja vadītājs Ringolds Arnītis ar Streļčenoku telefoniski pārrunājis komandējuma lietderību. Telefonsarunā nav izskanējuši nedz brīdinājumi, nedz arī doti signāli par biroja darba organizēšanu. Šajā telefonsarunā Arnītis, atsaucoties uz Straujumas lūgumu, ieteicis Streļčenokam apsvērt kārtējā komandējuma uz Kuveitu lietderību. Šāds ieteikums izteikts, ņemot vērā viņa neseno vizīti Turkmenistānā un aktuālos jautājumus, kādi KNAB dienaskārtībā ir Latvijā.

Ziņots arī, ka premjerministre nolēmusi rosināt izveidot komisiju, kas izvērtēs Streļčenoka atbilstību ieņemamam amatam.

LETA