Sabiedrība
2014. gada 16. jūnijs, 03:45

Rīgas Stradiņa universitātē Dzirciema ielā pārbūvēs divus korpusus

Jauns.lv

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) iepirkumā par RSU ēkas Rīgā, Dzirciema ielā 16, B un C korpusa būvprojekta pārprojektēšanu, būvniecību un autoruzraudzību noslēgusi līgumu par 1 461 787 eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā.

Līgums noslēgts ar uzņēmumu "Latvijas Energoceltnieks". Uzvarētājs tika noskaidrots atklātā konkursā un šī uzņēmuma piedāvājums tika atzīts par saimnieciski visizdevīgāko. Tas izvērtēts saskaņā ar iepirkuma procedūras dokumentos iekļautajiem kritērijiem.

Kopumā iepirkumā piedalījās četri pretendenti.

Universitātes B un C korpusi nav tikuši atjaunoti, kopš to nodošanas ekspluatācijā 1986.gadā. Tajos atrodas mācību telpas, auditorijas un C korpusā izvietota sociālo zinātņu fakultātes.

Remontu plānots pabeigt līdz 2014.gada beigām. Studiju process netiks traucēts - mācības tiks pārceltas uz citām RSU telpām.

Pagājušā gada pavasarī pabeigti A korpusa, kurā atrodas lielākais auditoriju skaits un laboratorijas, atjaunošanas darbi. Līdz ar B un C korpusu atjaunošanas darbu pabeigšanu RSU ēka Dzirciema ielā 16 būs pilnībā renovēta.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, uzņēmums "Latvijas Energoceltnieks" dibināts 1992.gadā. Tā īpašnieks ir SIA "Energo holdings".

"Latvijas Energoceltnieka" pamatkapitāls ir 1 572 273 eiro. Uzņēmumā ir četras amatpersonas - valdes priekšsēdētājs Jānis Blumbergs un valdes locekļi Valērijs Drozds, Jānis Sproģis un Didzis Vītols.

Uzņēmuma apgrozījums 2013.gadā bijis 67 661 077 eiro, un tas pērn strādājis ar 5 691 548 eiro peļņu.

LETA