Krāšņā koncertā izskanējušas gadskārtējās Imantdienas. FOTO
Pēc koncerta pirmās daļas komponists Imants Kalniņš un grupas "Turaidas roze" solisti Olga Rajecka, Līga Priede un Uģis Roze saņēma pirmos ziedus un apsveikuma vārdus.
Kultūra
2014. gada 13. jūlijs, 16:40

Krāšņā koncertā izskanējušas gadskārtējās Imantdienas. FOTO

Jauns.lv

Ik gadu jūlijā Cēsu pils parkā pulcējas tūkstošiem ļaužu no visas Latvijas, lai klātienē klausītos cienījamā komponista Imanta Kalniņa mūziku. Šogad koncerta trīs daļās skanēja gan jaunas, gan tautā pazīstamas kompozīcijas.

Siltā 12. jūlija pievakarē Cēsu pils estrādē notika gadskārtējais koncerts "Imantdienas 2014", kurā skanēja izcilā komponista Imanta Kalniņa mūzika. Kā jau brīvdabas koncertā, daudzi dalībnieki līdzi ņēma pledus, segas un krēslus, lai, ērti iekārtojušies, varētu klausīties un baudīt mākslinieku priekšnesumus.

Imantdienas tradicionāli norisinājās trīs daļās. Pirmajā daļā populārākās dziesmas no sava repertuāra izpildīja grupa "Turaidas roze" un solisti Olga Rajecka, Līga Priede un Uģis Roze.

Pēc tam uz skatuves devās muzikālā apvienība "Raxtu raxti", kas izpildīja Imanta Kalniņa dziesmas tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā. Muzikālā apvienība piedāvāja arī vairāku jaunu dziesmu pirmatskaņojumus.

Savukārt koncerta trešajā daļā Cēsu pils parka estrādē uzstājās grupa "Autobuss debesīs" Marta Kristiana Kalniņa vadībā un solisti: operdziedātāja Elīna Šimkus, dziedošie aktieri un Karīna Tatarinova un Juris Jope. Šajā koncerta daļā izskanēja tautā iemīļotākās komponista dziesmas - "Lilioma dziesma", "Viņi dejoja vienu vasaru", "Alvas zaldātiņi", "Dziesma, ar ko tu sācies" un citas, kā arī notika līksma sadziedāšanās ar skatītājiem. Īpašs pārsteigums daudziem bija operdziedātājas Elīnas Šimkus interpretācijas pazīstamām komponista dziesmām.

Koncerta apmeklētāji sirsnīgi plaudēja ikvienam māksliniekam, populārākās dziesmas dziedāja līdzi un dejoja deju placī līdz pat koncerta izskaņai.

Laikā, kad komponists Imants Kalniņš neatradās uz skatuves, viņš muzikālos priekšnesumus vēroja no skatītāju rindām kopā ar sievu Agru Kalniņu.

Pēc koncerta un tā pārtraukumos komponists saņēma sveicienus un ziedus no draugiem un radiem, tostarp brāļa - dzejnieka Vika jeb Viktora Kalniņa un viņa dzīvesbiedres Gunitas Irbes, kā arī mazbērniem, dziedātāja Marta Kristiana bērniem - Līvas un Matīsa Kalniņiem.

Kasjauns.lv/Foto: Inta Mengiša