Latviešu režisors laimīgi atgūst Šveices vilcienā pazaudētu somu un datoru
Laurim Gundaram nesen nācās piedzīvot ekstrēmu piedzīvojumu – viņš Šveicē vilcienā aizmirsa mugursomu ar datoru un pasi. Pēc trīs dienām tā veiksmīgi atguva savu īpašnieku.
112
2014. gada 14. jūlijs, 17:18

Latviešu režisors laimīgi atgūst Šveices vilcienā pazaudētu somu un datoru

Jauns.lv

Pazīstamajam dramaturgam un režisoram Laurim Gundaram mēneša sākumā gadījās ķibele Šveicē – viņš vilcienā aizmirsa mugursomu ar pasi un datoru. Režisors caur Šveici bija devies uz Eiropas dramaturgu saietu Austrijas pilsētā Brēgencā.

Lauris Gundars un jaunā latviešu dramaturģe Justīne Kļava bija devušies uz Eiropas dramaturgu saietu „Interplay”, kurā 40 dramaturgi no 16 Eiropas valstīm apsprieda jaunākos procesus Eiropas dramaturģijā. Pa ceļam uz Brēgencu dramaturgam iznāca misēklis – viņš ātrvilcienā uz augšējā plaukta aizmirsa mugursomu, kurā bija gan dators, gan pase.

„Braucu ar vilcienu no Cīrihes Šveicē un Brēgencu. Uz vilciena augšējā plaukta aizmirsu mugursomu, tajā bija ne tas sliktākais dators un arī pase. Biju jau pateicis visam šīm lietām „sveiki!”. Nevienu sazvanīt nevaru, viss tur notiek caur internetu. Šveices policijā gribēju vērsties ap pusvieniem dienā, bet tur bija sācies pusdienlaiks, kurš ilgšot „kaut kad līdz pēcpusdienai”. Vēstniecībā teicu, lai rakstu iesniegumu policijai, jo somā bija taču arī pase. Vēlāk Šveices policijā man teica, lai tik braucu uz Austriju,” savus piedzīvojumus Kasjauns.lv atklāja Gundars.

Pēc trīs dienām Gundara problēmas veiksmīgi atrisinājās. Esot Austrijā, viņš saņēma e-pastu, kurā viņu aicināja doties uz tuvāko Šveices policijas iecirkni pie Austrijas – Šveices robežas. Tur esot viņa mugursoma. „Tur bija interesanti, pilnīgi tāpat kā policijas iecirknī no filmas „Komisārs Reksis”,” saka režisors.

Gundars ir patīkami pārsteigts par Šveices policijas darbu. Viņš savā Twitter kontā ierakstījis: „Ja aizmirsti Šveices vilcienā somu ar labu kompi, pēc 3 dienām saņemsi tā aizzīmogotu, ka ne atvērt. Viss vietā.” Mugursoma esot bijusi tā sapakota, ka viņš sākumā tikai ar tausti varējis nojaust, ka viss ir savā vietā un nekas no vērtīgajām lietām nav pazudis.

Kasjauns.lv/Foto: Rojs Maizītis