Kultūra
2014. gada 22. jūlijs, 19:39

Izsludināts "Komiksu konkurss 2014" par tēmu "Ķermeņa fabrika"

Jauns.lv

Komiksu žurnāls "kuš!" sadarbībā ar Beļģijas vēstniecību Latvijā izsludina "Komiksu konkursu 2014", informēja komiksu kultūras žurnāla "kuš!" pārstāvji.

Konkursā var piedalīties gan pieredzējuši autori, gan mākslas studenti, kā arī jauni talanti, kuri ir vismaz 16 gadus veci un kurus interesē vizuālu stāstu stāstīšana pieaugušiem lasītājiem.

Lai piedalītos konkursā, autoriem jārada komikss - vizuāls stāsts secīgu attēlu formā - apjomā no vienas līdz četrām lappusēm, latviešu valodā par tēmu "Ķermeņa fabrika". Komiksa žanrs, darba tehnika, stils, krāsu skaits netiek ierobežots. Konkursa darbu iesniegšanas termiņš ir 21.septembris.

"Komiksu konkurss 2014" ir ikgadējs konkurss, kas notiks otro reizi ar mērķi veicināt Latvijas mākslinieku radošo darbību komiksa jomā, veidojot mākslinieciski kvalitatīvu komiksu kultūras vidi Latvijā. Kopš 2007.gada komiksu žurnāls "kuš!" iepazīstina Latvijas lasītājus ar māksliniecisko komiksu kultūru, četras reizes gadā izdodot komiksu īsstāstus, rīkojot izstādes, meistardarbnīcas un piedaloties starptautiskos festivālos.

Labāko darbu autoriem paredzētas naudas un materiālas balvas. 1.vietas ieguvējs saņems 700 eiro no Beļģijas Vēstniecības Latvijā, bet 2.vietas ieguvējs - 300 eiro no Beļģijas-Luksemburgas-Latvijas tirdzniecības kameras. Desmit konkursa darbi tiks iekļauti Beļģijas vēstniecības un Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja veidotajā izstādē, kas norisināsies no 2014.gada novembra līdz 2015.gada maijam.

Konkursā iesniegtos darbus vērtēs žūrija - Beļģijas vēstnieks Latvijā Franks Arnauts, ilustratore un "Komiksu konkursa 2013" laureāte Rūta Briede, rakstnieks un publicists Pauls Bankovskis, Latvijas Laikmetīgās mākslas centra direktore Solvita Krese, kardiologs Andrejs Ērglis un "kuš!" redaktors Dāvids Šilters.

Konkursa rezultātu paziņošana un komiksu autoru apbalvošana notiks 14.novembrī Beļģijas Karaļa Dienā.

LETA