Ar vērienu atklāj Ineses Galantes festivālu "Summertime". FOTO
Operdziedātāja Inese Galante ar meitu Diānu Galanti festivāla „Summertime” atklāšanas dienā saņēma krāšņus ziedu pušķus.
Kultūra
2014. gada 12. augusts, 13:32

Ar vērienu atklāj Ineses Galantes festivālu "Summertime". FOTO

Jauns.lv

Jau desmito gadu Dzintaru koncertzālē notiek starptautiskais mūzikas festivāls „Summertime – aicina Inese Galante”. Festivāla atklāšanas koncertā pulcējās daudzi klasiskās mūzikas cienītāji, to vidū arī sabiedrībā zināmas personas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Desmitgades festivāla nedēļu atklāja 11. augustā ar Latvijā un Eiropā vēl nebijušu projektu „Rekviēmu – lūgšanu par Baltijas jūru”. Koncertā operdziedātāja Inese Galante kopā ar draugiem - dziedātāju Annu Hallenbergu (Zviedrija), Andreasu Šāgeru (Austrija), Egīlu Siliņu un diriģentu Evelīno Pido –  izpildīja Mocarta izcilāko skaņdarbu „Rekviēms”. Tā laikā uz ekrāniem, kas atradās abās skatuves malās, rādīja Sandija Semjonova dokumentālo filmu par Baltijas jūru.

Pēc koncerta Inese Galante kopā ar meitu Diānu Galanti pateicās visiem, kas ieradās. „Pirms koncerta man bija bailes, ka neviens neatnāks, zālē būsim tikai es un mamma, bet man ir milzīgs prieks, ka zāle ir pilna un tik daudzi cilvēki mums palīdzēja šī festivāla organizēšanā,” sacīja Diāna Galante. Savukārt Inese Galante piebilda: „Varbūt Dieviņš gribēja, lai sākas lietus, jo tas lieliski sasaucās kopā ar noskaņu, ko centāmies radīt. Visiem kopā mums jāsargā lielākais dārgums, kas mums ir – Baltijas jūra.”

Pēc koncerta aicinātie viesi un koncerta dalībnieki satikās netālu no Dzintaru koncertzāles esošajā pludmales atpūtas kompleksā „Havana Lounge Club”, kur turpinājās pasākuma neoficiālā daļa ar uzkodām un vīnu. Ineses Galantes draugi un paziņas operdziedātāju burtiski apbēra ar krāšņiem ziedu pušķiem un apsveikuma vārdiem.

Koncertu Dzintaru koncertzālē apmeklēja arī daudzu politiķi un uzņēmēji: eksprezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis ar sievu Ivetu Vējoni, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ar vīru Jāni Āboltiņu, Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs ar kundzi, bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba, uzņēmēji Mairita un Niks Solimi, Starptautiskā Baltijas baleta festivāla direktore Lita Beiris ar dzīvesbiedru, politiķis Mārtiņš Bondars ar sievu Ievu Bondari, „Latvijas Dzelzceļa” šefs Uģis Magonis ar sievu Anastasiju Magoni, Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis ar sievu Līgu Avotu – Kraukli, un daudzi citi.


Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders