1dienas
19stundas
34minūtes
26sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Lasītāju tik ļoti gaidītā Bridžita Džounsa ir atgriezusies!
Iepriekšējie romāni par Bridžitu Džounsu ir izdoti jau 40 valstīs un pārdoti vairāk nekā 15 miljonos eksemplāru.
Kultūra

Lasītāju tik ļoti gaidītā Bridžita Džounsa ir atgriezusies!

Jauns.lv

Apgādā Kontinents iznākusi jauna grāmata. Talantīgās autores radītais Bridžitas Džounsas tēls iemantojis popularitāti visā pasaulē. Neaizmirstamā un ekscentriskā Bridžita ir kļuvusi par piemēru katrai pašapzinīgai sievietei, kura tiecas uz pilnību. Lai arī cik tuvu ideālam mēs piekļūtu, Bridžita dažkārt paceļ savu blondo galvu, lai atgādinātu par savu eksistenci katrā no mums.

Lasītāju tik ļoti gaidītā Bridžita Džounsa ir atgr...

Trešā grāmata – tik ļoti gaidīta, tik ilgi rakstīta – beidzot ir klāt!

Lasītājus visā pasaulē šokē Fīldingas nežēlība – romantisko Bridžitas vīru Marku Dārsiju viņa ņem un izslēdz no spēles. Bridžita atkal ir ideālā vīrieša meklējumos, šoreiz jau ar diviem maziem bērniem un tajā vecumā, kuru mēdz dēvēt par sievietes labākajiem gadiem.

Jaunā Bridžita Džounsa daudz nav mainījusies, tikai aizvietojusi vienus paņēmienus ar citiem – tagad viņa apgūst sociālo tīklu bezgalīgās iespējas, iet uz satikšanos ar jaunāku vīrieti un, kā arvien, nav līdz galam pārliecināta, vai tas, ko viņa dara, ir piedienīgi.

Helēna Fīldinga tikko nosvinējusi trešā romāna panākumus, par godu pirmajam pārdoto grāmatu miljonam, sarīkojot smalku balli, kuras viesu vidū mirdzēja arī ekrānu zvaigznes – Bridžitas lomas atveidotāja Renē Zelvēgere un Džounsas bezatbildīgā pielūdzēja tēlotājs Hjū Grānts. Tika spriests par trešās filmas ekranizāciju. Starp citu, vecais labais Daniels jaunajā romānā ir bieži sastopams. Viņš pat pieskata Bridžitas bērnus, kamēr viņa pati dodas uz tikšanos.

Autorei ir lieliski izdevies pēc ilgāka laika atmodināt savu agrāko grāmatu varoni, kuras dzīve notiek šeit un tagad – tehnoloģiju, jaunības kulta un mākslīgā skaistuma pasaulē, turklāt bez vīrieša atbalsta ikdienā. Smiekli un asaras, kas lietas kopā ar iemīļoto Bridžitu Džounsu, ļaus atkal no jauna paraudzīties katrai uz savu dzīvi un uzdot mūžveco jautājumu: „Vai es esmu laimīga šeit un tagad?”

Labi komisko romānu rakstnieki ir reti sastopami. Helēna Fīldinga pārspēj visas cerības. Autore liek pasaulei smieties skaļā balsī. Divi pirmie romāni par Bridžitu Džounsu ir izdoti jau 40 valstīs un pārdoti vairāk nekā 15 miljonos eksemplāru.