Tuvinieki, draugi un teātra ļaudis atvadās no Normunda Naumaņa. FOTO
Atvadīšanās no Normunda Naumaņa notika Jaunajā Rīgas teātrī Lāčplēša ielā – teātrī, kas viņam vienmēr bijis tuvs gan profesionālā, gan arī cilvēciskā ziņā.
Sabiedrība
2014. gada 16. septembris, 15:18

Tuvinieki, draugi un teātra ļaudis atvadās no Normunda Naumaņa. FOTO

Jauns.lv

Saulainā 16. septembra pusdienlaikā tuvinieki, kolēģi, Latvijas teātra un kino cilvēki atvadījās no pāragri mūžībā aizgājušā kino un teātra kritiķa Normunda Naumaņa (1962-2014).

Naumanis bija viens no spožākajiem un erudītākajiem savas profesijas cilvēkiem, sarakstījis vairākus simtus publikāciju, kas Latvijas teātra un kino mīļiem bija ceļvedis filmu un izrāžu pasaulē. Viņa aiziešana ir neatsverams zaudējums visai Latvijas kultūrai.

Atvadīšanās no Naumaņa notika Jaunajā Rīgas teātrī Lāčplēša ielā 25. Alvja Hermaņa teātris un viņa mākslas metode Normundam vienmēr bijis īpaši tuvi – gan profesionālā, gan arī cilvēciskā ziņā. Godasardzē stāvēja pārstāvji no Latvijas teātriem un kino aprindām, kā arī bijušie kolēģi žurnālisti. Uz ekrāna pamīšus ar fotomirkļiem no Naumaņa dzīves skanēja arī viņa balss ieraksts.

"Es teikšu to, ko es nekad nebūtu pateikusi Normundam pašam - mēs visi gribējām līdzināties viņam. Viņš bija tas, kurš parādīja to latiņu - kā to var pacelt tā, lai tas būtu intelektuāli, lai tas būtu aizraujoši. Kā detektīvu varēja lasīt viņa recenzijas. Tas, kā viņš redzēja filmas un izrādes, tādus rakursus varēja ieraudzīt tikai Normunds," par mūžībā aizgājušo teātra un kino kritiķi Normundu Naumani intervijā Latvijas Radio sacījusi kino kritiķe Daira Āboliņa.

Naumanis kopš 1980.gada regulāri veidojis publikācijas un recenzijas kino jomā, kā arī piedalījies televīzijas raidījumos, dažādos kino konkursos un festivālos kā žūrijas loceklis. Viņš bijis eksperts Berlīnes, Stokholmas un Venēcijas kinofestivālos.

Normunds Naumanis, Daira Āboliņa un Dita Rietuma piedalās diskusijā par krievu kino
Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders, LETA