Kultūra
2014. gada 28. novembrī, 10:17

Rīgā janvārā sākumā plaši atzīmēs Šerloka Holmsa dzimšanas dienu

Jauns.lv

Rīgā 4.janvārī tiks atzīmēta Šerloka Holmsa dzimšanas diena, aģentūru BNS informēja mārketinga aģentūra "PR Linija".

Rīgā janvārā sākumā plaši atzīmēs Šerloka Holmsa d...

Svētki tradicionāli sāksies plkst.13 pie Mākslas akadēmijas, kur sapulcēsies Holmsa un citu Konana Doila literāro darbu personāžu cienītāji, lai piedalītos kostīmu parādes gājienā. Gājiens dosies līdz vienai no galvenajām vecpilsētas skatuvēm, kur notiks dalībnieku apbalvošana, angļu šķirņu suņu parāde, koncerts un daudz citu pasākumu bērniem un pieaugušajiem.

Dalībnieku iepriekšējā reģistrācija notiks projekta vietnē "facebook.com/ SherlockHolmesBirthdayRiga", bet tieši pirms gājiena – organizatoriskajā punktā pie Mākslas akadēmijas ieejas. Uzvarētājus noteiks žūrija. Šogad gājienā rīkotāji aicina piedalīties arī uzņēmumu kolektīvus.

Lielās ģildes telpās darbosies "Holmsu akadēmija", kur visi interesenti varēs apgūt izcilā detektīva dedukcijas metodi. "Holmsu akadēmiju" atbalsta Valsts policija. Lielās ģildes telpās darbosies arī retro fotosalons, tiks demonstrētas kinofilmas un notiks radošas tikšanās.

Šajā dienā ikviens viesis varēs justies kā Šerloks Holmss, uzsver rīkotāji. Spēlēs un noziegumu atklāšanā varēs izmantot mūsdienīgu tehnoloģiju – mikrolokācijas sistēmu KNOQ.

Pirmo reizi svētkos notiks Ginesa rekorda cienīgs flešmobs – vislielākais Holmsu skaits vienā kvadrātkilometrā. Kulminācijas brīdī ieplānots, ka visi uzliks Holmsa kinolomu atveidotāju – Vasīlija Ļivanova vai Benedikta Kemberbeča – masku.

Visas dienas garumā notiks ekskursijas pa Igora Masļeņņikova slavenās televīzijas filmas "Šerloka Holmsa un doktora Vatsona piedzīvojumi" uzņemšanas vietām Rīgā. Angļu tradīciju cienītājiem Berimors laukumā gatavos slaveno auzu putru, bet misis Hadsone pasniegs tēju.

Šogad svētku organizatori ir apvienojušies sabiedriskajā organizācijā "Holmes&Co", kura nodarbosies ne tikai ar ikgadējo svētku organizēšanu, bet arī citu projektu attīstību, kas ir saistīti ar Holmsa personu.

"Šerloka Holmsa dzimšanas diena" atbalsta padomi vada "Baltic Travel group" valdes priekšsēdētājs Vladislavs Korjagins un pirmā Šerloka Holmsa piedzīvojumu ilustratora Sidneja Pedžeta mazmeita Klēra Doila. Svētku līdzorganizators ir mārketinga aģentūra "PR Linija".

Svētku pasākumi Vecrīgā ilgs visas dienas garumā.

BNS