Rīgā paziņots izcilākais šā gada Eiropas kino: triumfē stāsts par mūķeni - "Ida"
Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanā triumfē filma "Ida".
Kultūra
2014. gada 13. decembris, 22:47

Rīgā paziņots izcilākais šā gada Eiropas kino: triumfē stāsts par mūķeni - "Ida"

Jauns.lv

Sestdien Latvijas Nacionālajā operā notiekošajā Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanā triumfējusi filma "Ida".

Kā labākā Eiropas komēdija godināta itāļu režisora Pjerfrančesko Diliberto filma "Mafija nogalina tikai vasarā".

Par gada režisoru atzīts Pavels Pavļikovskis, kurš veidojis filmu "Ida". Viņš balvu kopā ar kolēģi Rebeku Lenkeviču saņēmis arī par labāko scenāriju.

Kā gada aktieris godināts Timotijs Spols filmā "Misters Tērners", savukārt gada aktrises gods ticis Marianai Kotijārai par tēlojumu filmā "Divas dienas, viena nakts".

Jau ziņots, ka Eiropas Kinoakadēmijas balvai tika nominētas filmas "Force Majeure", "Ida", "Leviatāns", "Nimfomāne. I un II daļa", "Ziemas sapnis", "Karmina un Āmens", "Le Week-end" un "Mafija nogalina tikai vasarā".

Eiropas labākā režisora titulam bija nominēts Nuri Bilje Džiljans par filmu "Ziemas miegs", Stīvens Naits par filmu "Loke", Rūbens Ostlunds par filmu "Force Majeur", Pavļikovskis par filmu "Ida", Paolo Virzi par filmu "Cilvēciskais kapitāls" un Andrejs Zvjagincevs par filmu "Leviatāns".

Eiropas aktrises nominācijā sacentās Mariana Alvaresa ("Ievainotā"), Valērija Bruno Tedeski ("Cilvēciskais kapitāls"), Kotijāra ("Divas dienas, viena nakts"), Šarlote Geinsbūra ("Nifomāne"), Agata Kuļeša un Agata Trebuhovska par ("Ida").

Uz Eiropas aktiera titulu pretendēja Brendans Glīsons ("Golgāta"), Toms Hārdijs ("Loke"), Aleksejs Serebrjakovs ("Leviatāns"), Stellans Skārskards ("Nimfomāne") un Spols ("Misters Tērners").

LETA, Foto: Edijs Pālens/LETA