1dienas
19stundas
33minūtes
13sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Svētdien krāšņi atklās labdarības projektu Golgātas Dievnama atjaunošanai
Golgātas dievnams Hospitāļu ielā 32 svētdien tiks pieskandināts ar īpašu labdarības koncertu „Mūzika varavīksnes krāsās”.
Kultūra

Svētdien krāšņi atklās labdarības projektu Golgātas Dievnama atjaunošanai

Jauns.lv

21. decembrī plkst. 17.00 Golgātas dievnamā Hospitāļu ielā 32 labdarības projekta ietvaros notiks gleznu izstādes „Derība varavīksnes krāsās” atklāšana, kā arī izskanēs koncerts „Mūzika varavīksnes krāsās”.

Svētdien krāšņi atklās labdarības projektu Golgāta...

Izstādē būs aplūkojami mākslinieka V.Jermalajeva audzēknes I.Skudiķes lielformāta luminiscējošie gleznojumi, kas veidoti unikālā tehnikā (fluorescentās glezniecības efekts) – gleznas īpašā apgaismojumā sāk mirdzēt, un skatītājam redzamās gleznas vietā parādās cits, tās iepriekš it kā paslēptais variants.

Mākslas darbu autore Ivita Skudiķe atklāj, ka septiņu lielformāta gleznu sērija radīta par godu Dievam, tā ir eksistenciālas pārdomas raisoša par Radītāja brīnumaino pasauli, Dieva žēlastību un Patiesības ceļu.

plkst. 18.00 baznīcā norisināsies labdarības koncerts ar mērķi vākt ziedojumus Golgātas dievnama ēkas fasādes restaurācijai.

Jauno operas mākslinieku un mūziķu svinīgajā Ziemassvētku ieskaņas koncertā „Mūzika varavīksnes krāsās” uzstāsies Marlēna Keine-soprāns (Hohschule für Musik Hanns Eisler, Berlin), Arvīds Keinis-baritons (University of opera Högskolan,Stockholm), Ilze Gagaine-vijole (Latvijas Mūzikas akadēmija) un Ērika Apeine (Latvijas Nacionālās Operas koncertmeistare).

UNESCO Rīgas pilsētas vēsturiskā centra aizsardzības zonā, Hospitāļu ielā 32 esošā Baznīcas ēka, atzīta kā kultūrvēsturiski ļoti vērtīgs un unikāls koka arhitektūras piemineklis.

Ēka celta 1899. gadā pēc O. Bāra projekta. Sākotnēji tā celta kā sporta manēža Krievijas armijas vajadzībām. 1912. gadā ēku draudzes sapulču vajadzībām nopirka mācītājs Viljams Fetlers un tajā dibināja Golgātas baptistu draudzi, kas ēku apsaimnieko joprojām. Baznīcā atrodas K.A. Hermaņa būvētās ērģeles.