0dienas
6stundas
33minūtes
15sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Valsts meža dienesta ģenerāldirektora amatā plāno iecelt Zemkopības ministrijas Meža departamenta direktoru Andi Puru
Andis Purs (ekrānuzņēmums no video)
Sabiedrība

Valsts meža dienesta ģenerāldirektora amatā plāno iecelt Zemkopības ministrijas Meža departamenta direktoru Andi Puru

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Valsts meža dienesta (VMD) ģenerāldirektora amatā no 2024.gada 11.novembra plānots iecelt Zemkopības ministrijas (ZM) Meža departamenta direktoru Andi Puru, paredz ZM sagatavotais rīkojuma projekts.

Valsts meža dienesta ģenerāldirektora amatā plāno ...

Ministrijā norāda, ka rīkojuma projekts sagatavots, lai nodrošinātu VMD darbības nepārtrauktību un funkciju efektīvu izpildi, jo VMD ģenerāldirektora amats būs vakants no 2024.gada 9.novembra, amatu 8.novembrī atstājot Arvīdam Ozolam.

Rīkojuma projektā minēts, lai nodrošinātu kvalitatīvu VMD noteikto valsts pārvaldes funkciju un uzdevumu izpildi, ģenerāldirektora amata pienākumu pildīšanai ir nepieciešams augsti kvalificēts vadītājs ar darba pieredzi valsts pārvaldē, kā arī ar profesionālo pieredzi meža nozares jautājumu risināšanā, stratēģijas plānošanas dokumentu izstrādē, lēmumu īstenošanas organizēšanā, nozares stratēģisko mērķu noteikšanā, sarežģītu un mainīgu procesu vadīšanā, kā arī ar labām zināšanām un prasmēm personālvadībā.

Zemkopības ministra Armanda Krauzes (ZZS) ieskatā Pura pārcelšana VMD ģenerāldirektora amatā nodrošinās labu pārvaldību un valsts civildienesta uzdevumu efektīvu izpildi.

Ministrijā atzīmē, ka no Pura ir saņemta piekrišana viņa kandidatūras virzīšanai VMD ģenerāldirektora amatam.

Purs no 2016.gada 4.janvāra līdz 2024.gada 7.janvārim strādāja VMD, bet no 2024.gada 8.janvāra viņš ir ZM Meža departamenta direktors. 

Jau ziņots, ka zemkopības ministrs 2024.gada 4.oktobrī saņēma Ozola iesniegumu par amata atstāšanu, viņam sasniedzot valsts noteikto pensijas vecumu. Tādējādi VMD ģenerāldirektora amatu Ozols atstās šogad 8.novembrī. 

Ozolu VMD ģenerāldirektora amatā iecēla 2023.gada 1.augustā uz pieciem gadiem.

VMD ir valsts pārvaldes iestāde, kas uzrauga meža apsaimniekošanu, medību un dabas aizsardzības reglamentējošo normatīvu ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību. Dienests uztur Meža valsts reģistru, kur tiek apkopota informāciju par mežu, tajā notiekošo saimniecisko darbību, medībām un medījamiem dzīvniekiem.