1dienas
21stundas
36minūtes
23sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
LĀB Ētikas komisija rosina anulēt Edgara Medņa pediatra sertifikātu
foto: Shutterstock
Sabiedrība

LĀB Ētikas komisija rosina anulēt Edgara Medņa pediatra sertifikātu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) Ētikas komisija ir nolēmusi ierosināt anulēt Edgara Medņa sertifikātu pediatra specialitātē un homeopāta papildspecialitātē, kurš strādā Āgenskalna klīnikā. Par šo lēmumu informēja žurnāliste Inga Spriņģe, kas sociālajā medijā "X" publicēja LĀB sniegto atbildi, kurā teikts, ka Ētikas komisija uzskata, ka Mednis būtiski pārkāpis ētikas normas, ziņo “LSM”

LĀB Ētikas komisija rosina anulēt Edgara Medņa ped...

Atgādināms, ka Mednis sociālajos medijos vainoja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārstus par difterijas slimā bērna nāvi. Viņš vietnē "Telegram" spriedelēja, ka ar difteriju slimojošo bērnu vecāki esot izmantojuši savas Pacientu tiesību likumā noteiktās tiesības un pieņēmuši lēmumu atteikties no meitu turpmākas ārstniecības, jo esot secinājuši, ka "meitu veselībai un dzīvībai var tikt nodarīts kaitējums, kā tas notika ar brālīti, kuru vecāku ieskatā "noārstēja" līdz nāvei".

Šādi izteikumi izsauca Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) asu reakciju, aicinot attiecīgās institūcijas izvērtēt Medņa rīcību. Latvijas Pediatru asociācija pieprasīja apturēt viņa sertifikātu. LĀB arī tika nosodīts par Medņa paziņojumiem, un tika nolemts, ka Ētikas komisija izvērtēs viņa publiskos izteikumus par vakcināciju, kā arī lems par tālāko rīcību Sertifikācijas padomē. LĀB valde aicināja tiesībsargājošās institūcijas pārbaudīt, vai Medņa izteikumos nav pazīmju par naida runu. Jau ziņots, ka Rīgas Ziemeļu prokuratūras prokurore ir izskatījusi minēto iesniegumu, un pārbaudes gaitā konstatēts, ka nav pamata kriminālprocesa sākšanai, jo pastāv kriminālprocesu nepieļaujošs apstāklis - izdarītajā nodarījumā nav noziedzīga nodarījuma sastāva, tāpēc pieņemts lēmums par atteikšanos sākt kriminālprocesu, norādīja prokuratūrā.

Iesniegumi pret Medni tika vērtēti LĀB Ētikas komisijā. Ētikas komisijas lēmumu tika pieņēmusi jau iepriekš, taču kategoriski atteicās to izpaust. Turklāt dezinformācija par vakcināciju joprojām ir pieejama Medņa klīnikas sociālo mediju lapā, taču tas nav kavējis LĀB pagarināt viņa pediatra sertifikāta darbību.

Spriņģe Latvijas Radio "Dienas ziņās" atklāja, ka mēnesi iepriekš lūgusi Ārstu biedrības Ētikas komisijai izvērtēt Medņa izteikumus, kas, viņasprāt, ir "brutāli un vecāku prātus mulsinoši".

Gala lēmumu par Medņa sertifikātu pieņems LĀB Sertifikācijas padome. LĀB valde ir lūgusi tiesībsargājošās institūcijas izvērtēt Medņa izteikumus sociālajos tīklos. Valsts policija ir atteikusies uzsākt kriminālprocesu pret Medni pēc Veselības inspekcijas un BKUS saņemtajiem iesniegumiem par iespējamu neslavas celšanu. Arī Rīgas Ziemeļu prokuratūra nolēmusi nesākt kriminālprocesu, izvērtējot LĀB iesniegumu.